Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Disciplinnämnden: Beslutet att ta ifrån Cabrera licensen var riktigt

10å

Frågan om Oliver Cabreras agentlicens ska prövas av FIFA.
Den svenska Disciplinnämnden är dock övertygad:
- Vårt första beslut var riktigt, säger Staffan Anderberg.

På tisdagen meddelade svenska fotbollförbundets Besvärsnämnd att Oliver Cabrera, åtminstone tillfälligt, återfår sin agentlicens. Orsaken är att Disciplinnämnden, som fällde Cabrera från början, kan ha varit fel instans att avgöra misstankarna mot honom i. Även en utländsk klubb, Maccabi Haifa, fanns med i utredningen – och därför kan det enligt Besvärsnämnden ligga på FIFAs bord att utdöma eventuella sanktioner.

- De menar att vi borde ha underställt beslutet ett hörande från FIFA. Och visst, det kan ligga något i det. Men vi tyckte ju i Disciplinnämnden att det här hade så stora anknytningar till svenska förhållanden. Så vi avgjorde det på grundval av vårt regelverk, säger Staffan Anderberg, vice ordförande i Disciplinnämnden till fotbollskanalen.se.

ANNONS

Enligt honom är det inte konstigt att beslutet överprövas av en internationell instans. Anderberg påpekar att FIFA inte ska undersöka materialet i själva utredningen – utan enbart vem som har rätt att fatta beslut kring ärendet.

- Vår inställning i sak är inte förändrad. Det beslut som vi redan har fattat står vi för, säger Anderberg.

Du tycker fortfarande att det var riktigt att Oliver Cabrera fråntogs sin licens?
- Ja, det var riktigt. Vår uppfattning i själva sakfrågan har inte förändrats, även om FIFA får säga sitt nu. Jag skulle vilja sammanfatta med att frågan är helt öppen fortfarande, säger Anderberg.

Om FIFA kommer fram till att Disciplinnämnden faktiskt har rätt att utdela eventuella straff mot Oliver Cabrera, då tror inte Anderberg att någon ny utredning gentemot honom kommer att genomföras.

ANNONS

- Nej, såvida de inte har synpunkter på själva utredningen. Både jag och Khennet Tallinger (Disciplinnämndens ordförande) har diskuterat det här under dagen, och vårt beslut var ju riktigt. Om inte något nytt inträffar är det stor sannolikhet att vi fattar samma beslut utifrån det material vi har att tillgå.

Publicerad 2010-12-28 kl 20:06
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto