Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Djordjic och Goitom slåss för kommunala hyresrätter i Stockholm

BP:s Bojan Djordjic och AIK:s Henok Goitom är två av namnen bakom en debattartikel som är en del av kampanjen "Alby är inte till salu" som kämpar för kommunala hyresrätter .

Kampanjen startades i Botkyrka kommun söder om Stockholm efter att kommunen beslutat att sälja 1 300 hyresrätter ur allmännyttan till en privat fastighetsägare och hyresvärd.

Ovissheten inför att få en privat hyresvärd istället för en kommunal och ilskan gjorde att ungdomarna som startade kampanjen mobiliserade allmänheten i Alby för att få till en folkomröstning som skulle kunna s toppa beslutet att sälja ut allmännyttan.

På fredagen publicerades en debattartikel i Aftonbladet där Bojan Djordjic och Henok Goitom, tillsammans med musikerna Mohammed Ali, Labyrint, STOR, Dani M, Carlito och musikproducenterna The Salazar Brothers vill visa solidaritet med de som startat kampanjen.

" När Alby ligger på marken vill vi vara där och räcka en hjälpande hand. [...] Det minsta vi kan göra då är att utnyttja vår plattform för att sprida ungdomarnas röst vidare. Vi vet att det är få politiker som har samma förankring som vi i förorter som Alby. Därför tycker vi att vi borde vara som en brygga mellan ungdomarna och politikerna.", skriver de i debattartikeln.

Här kan du läsa artikeln i sin helhet

Publicerad 2013-05-20 kl 19:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons