Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
1v

Djurdjic talar ut om kritiserade festnatten: "Chockerande för mig"

Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. När AIK-spelarna firade sitt SM-guld fanns Nikola Djurdjic i samma lokal.
Nu talar Hammarby-forwarden ut om den omtalade kvällen och reaktionerna på den.
- Folk kanske behövde någon att lägga skulden på, säger han till Fotbollskanalen.

När AIK i november vann SM-guld valde lagets spelare att fira titeln bland annat på en nattklubb på Östermalm. På samma nattklubb fanns då Hammarby-duon Nikola Djurdjic och Vladimir Rodic, som tog sig dit efter att Bajen kryssat mot Östersund och misslyckats med att knipa en Europa-plats.

Duon fångades på bilder från nattklubben och reaktionerna lät inte vänta på sig. Djurdjic gick snabbt ut på Instagram och bad om ursäkt. Forwarden hävdar att han och Rodic kom till nattklubben före AIK:s spelare.

Några dagar efter sitt första Instagram-inlägg följde Djurdjic upp med ett nytt. Då skrev han:

”Efter allt som har hänt kan jag bara säga tack för 2018! Tack för all kärlek. Och jag respekterar hatet för det kommer också från hjärtat. Jag är också en supporter så jag känner till passionen. Men ifrågasätt inte min lojalitet till klubben. Alla som känner mig vet hur långt jag är beredd att gå för mitt lag och mina lagkamrater. Väldigt ofta över gränsen. Så Gnaget, nu är det personligt, ni har skaffat er en värsta fiende för resten av livet. Vi syns 2019”.

Efter Hammarbys första bollpass för året, under måndagen, fick Djurdjic svara på frågor från medier på plats om det som hände kvällen efter den sista allsvenska matchen. Han vill vara tydlig med att han inte var på nattklubben för att fira med AIK:s spelare och att han är besviken på att det är så det ”presenterats i medierna”. Djurdjic menar att de försäkrat sig med en vän som jobbar på nattklubben om att AIK-spelarna inte var på plats där men att det var dumt av dem att inte lämna när de svartgula dök upp.

- Jag pratade med Mikael Lustig (var på plats i Stockholm för en landslagssamling), eftersom jag känner honom sedan tidigare. Han försökte få mig att komma till Celtic, jag försökte få honom att komma till Hammarby. Det var chockerande för mig att se hur det blev i medierna, men som professionell fotbollspelare måste man ta ansvar för sina handlingar, säger Djurdjic.

På frågan varför duon inte lämnade nattklubben när AIK-spelarna dök upp säger han:

- Jag skulle inte ha varit en större hammarbyare om jag lämnat när jag såg dem. Det första som hände var att säkerhetskillen kom fram till oss och sa: ”Killar, ni kommer inte få några problem här. Jag är en Hammarby-supporter, så bara njut och gå när ni vill”. Jag stannade där med Lustig (Mikael, landslagsspelare), pratade med honom i ungefär 20 minuter och sen lämnade jag. Tydligen var det redan för sent då.

- Det var en dålig kväll, det var dåligt att vara där och konsekvenserna blev alldeles för stora. Jag skulle gärna ha velat undvika allt drama och bara gått därifrån. Ibland behöver man svälja sin stolthet och göra det smarta, men jag tycker att det blev lite överdrivet.

Djurdjic säger att han ångrar sitt agerande.

- Nu när jag varit med om allt drama ångrar jag det verkligen. Jag vill aldrig provocera någon, framför allt inte fansen. De vet hur jag är på planen och hur mycket jag lägger ner där ute för laget. Att någon ens tänker att jag skulle gå ut och fira med AIK gör ont. Det här var en stor läxa för mig.

Hur har dialogen med fansen varit efteråt?
- Det jag först och främst ångrar och är besviken över är att vi inte tog oss till Europa. Då skulle allting varit mycket enklare och allt skulle ha försvunnit snabbare. Folk behövde kanske någon att lägga skulden på och de var arga på allt. Det förstår jag. Jag har under hela mitt liv varit en passionerad supporter själv, jag vet hur saker och ting fungerar och jag vet hur tunn linjen är mellan kärlek och hat. Jag respekterar hatet också för jag vet att det kommer från hjärtat. För mig är det normalt.

Djurdjic berättar att han fick utstå hat på grund av situationen som uppstod.

- Jag blev lite chockad för folk gick för långt. Det krävdes bara en tidningsartikel för att förblinda folk, helt plötsligt glömdes allt jag gjort bort, att jag varit den som tagit fajten mot varje kapten och att jag varit den som pratat högst om guld till Hammarby. Helt plötsligt var det fejk och något annat sant. Det gjorde mig besviken, hur snabbt folk glömde och hur mycket hat jag fick. Folk försökte verkligen vara personliga och såra mig.

Var det på sociala medier?
- Ja, på sociala medier. Men egentligen var jag än dök upp.

Tänkte du på att lämna Hammarby på grund av det som skedde?
- Jag ville inte skapa trubbel för klubben. Om det skulle vara en anledning till det (att lämna) så hade det inte varit några problem. Jag vill inte att Hammarby ska spela hemmamatcher och helt plötsligt ha en grupp av supportrar som kommer dit bara för att bua ut en av sina spelare och skapa problem i laget. Så skulle jag aldrig ha velat ha det, så om det skulle hänt skulle jag definitivt inte varit en del av Hammarby. Nu tror jag dock inte att det kommer hända, men vi får se.

Du känner stödet nu?
- Ja, jag tror det.

Om det faktum att Djurdjic beskrivit AIK som en ”evig fiende” säger Hammarby-spelaren:

- Det finns en specifik anledning till varför jag skrev så och jag kommer säga det till spelaren i AIK det rör när jag ser honom. Det var några saker som hände och även när de (AIK-spelare) gick ut och sa vad som egentligen hände så lämnades vissa saker osagda… Om det hade varit ombytta roller hade jag inte väntat två dagar för att gå ut och säga vad som egentligen hände, det hade tagit mig två minuter att berätta om vad vi egentligen gjorde där. Jag skulle inte vänta i två dagar och låta helvetet braka loss innan jag sa vad som hänt.

Djurdjic vill inte berätta vilken AIK-spelare han tänker på, men säger:

- Ni vet vem som gick ut och sa att vi egentligen inte firade med dem.

- Jag behöver prata med en av deras spelare. Det är inget dramatiskt men som sagt, om det hade varit ombytta roller så tror jag att jag hade agerat lite annorlunda. Men jag vill inte dra upp det här mer. Jag vill försvinna från rubrikerna, fokusera på min försäsong och förbereda mig för året.

Forwarden meddelar också att han inte tänker uttala sig mer i ärendet. Nu har han satt upp ett tydligt mål för Hammarby 2019.

- Jag går för guldet igen. Ni vet hur min mentalitet är, jag vill vinna alla matcher. Speciellt de mot AIK, avslutar han.

Publicerad 2019-01-07 kl 14:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons