POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Djurdjic tillbaka i träning med Hammarby - Billborn bekräftar: "Förstår att det varit tjall på tråden"

Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. Nikola Djurdjic uppgavs träningsvägra på grund av att Bajen nobbat ett bud från Kina.
Men nu i dag var anfallaren tillbaka i träning.
- Jag ser det inte som en protest, säger tränaren Stefan Billborn.

När Hammarby i onsdags tränade i Nackatältet medverkade inte Nikola Djurdjic. Enligt FotbollDirekt var anledningen att Bajen nobbat ett bud på honom från Kina, vilket skulle lett till ett missnöje hos 33-åringen. 

- Han var inte med, men varför vet jag inte, sade assisterande tränaren Joachim Björklund till Fotbollskanalen i går.

Under torsdagen, en dag senare, var han tillbaka i träning.

Stefan Billborn, tränare i Hammarby, säger sig stå utanför situationen, men han bekräftar att han vet att det funnits meningsskiljaktigheter.

- Jag har inte pratat med honom om det. Jag förstår att det var något tjall på tråden och då känner jag att det är andra som sköter det. Jag tror inte att han får mer energi av att jag ligger på om det, säger han efter träningen.

På frågan om han inte tagit reda på vad som hänt svarar han:

- Jag vet ju litegrann men jag är inte intresserad av detaljerna. Jag vet ungefär det som stått i tidningarna. Spelare är människor också och då kanske man kanaliserar på ett visst sätt, men jag skulle inte säga att jag ser det som en protest, i alla fall inte mot mig och då har jag inga problem. Jag tror inte det är någon protest mot klubben heller, då skulle han inte vara här och vara glad.

Han är trots allt en viktig spelare i ditt lagbygge?
- Det är fladdriga tider, det är rykten om spelare hit och dit. Vi hade ”Mujo” (Muamer Tankovic) med Genoasvängen. Man får koncentrera sig på de spelare man har och när man inte har några spelare så är det det som gäller. Än så länge är Nikola en spelare hos oss och han är en viktig spelare så klart. Men det är egentligen bara det jag förhåller mig till.

Stör det verksamheten?
- Nä, nu är spelarna så jäkla trötta så jag tror inte att de bryr sig faktiskt. De vet säkert mer än vad jag vet för de snackar med varandra i omklädningsrummet. Jag har inga problem med Nikola över huvud taget. Hade jag haft det så hade jag pratat med honom. Men innan jag har det så finns det ingen anledning.

Billborn är tydlig med att han skulle vilja få in en ersättare om Djurdjic, som i fjol satte 13 mål och åtta assist, skulle lämna klubben.

- Klart det skulle vara en försvagning. Men om han lämnar så tror jag att vi kommer ersätta honom på något sätt så klart, kanske inte med hans kvaliteter utan då får man hitta höga kvaliteter på något annat sätt. Men att man måste ta in en spelare i så fall, det är väl inget snack om det. Men jag behåller honom gärna så klart. Så länge han är här så är jag mer än nöjd.

Blir han kvar, vad är din känsla?
- Det vet jag inte. Det går så fort allting. Vi har säkert många spelare som skulle kunna försvinna. Jag tror att det är fel att fokusera på det jag inte har.

Publicerad 2020-01-16 kl 12:13
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå