POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
3v

Djurdjic var på AIK:s guldfirande: ”Jag kände att jag hade förrått hela klubben Hammarby”

Foto: Bildbyrån

När AIK förra året firade SM-guldet var Hammarbys Nikola Djurdjic på samma bar.
Nu talar han ut om händelsen och menar att tiden efteråt var miserabel.
- Jag kände att jag hade förrått hela klubben Hammarby, och att jag hade förlorat min personlighet helt, säger han till Aftonbladet.

I morgon ställs Hammarby på Tele 2 arena i ett hett derby mot AIK som kan avgöra en hel del i toppstriden. Inför derbyt i morgon har Hammarbyanfallaren Nikola Djurdjic valt att inte göra några media

- Det är ett val som Djurdjic gör inför just den här matchen. Han känner väl också att han blivit lite fel framställd i vissa lägen och han vill fokusera på matchen, sa sportchefen Jesper Jansson till Fotbollskanalen.

I en längre intervju med Aftonbladet berättar Djurdjic om händelsen förra hösten, när AIK precis hade vunnit SM-guld. Djurdjic och lagkamraten Vladimir Rodic var både på en bar i Stockholm när hela AIK:s lag kom in på platsen. Djurdjic bad senare om ursäkt för det inträffade och menar nu att tiden efter det var ”eländig”.

- Jag kände att jag hade förrått hela klubben Hammarby, och att jag hade förlorat min personlighet helt. Djupt inne i mig själv vet jag vad som hände – och jag tycker inte att jag förtjänade allt – men när jag såg hur allt presenterades i media... När något upprepas så många gånger och så många människor säger samma sak så påverkar det till och med din egen sanning. Du vet att varje gång någon ser dig på gatan så ser de dig genom det ljuset. Du går in i försvarsställning direkt, du börjar förklara dig och vara ännu mer vaksam, säger han till tidningen.

Djurdjic menar att det var ett dåligt beslut att inte lämna baren direkt och att han har fått betala för det. Han berättar att han har fått nya fiender och att han har förlorat gamla vänner.

- De som gillar mig och står bakom mig har aldrig gjort det för mina mål eller assist. Många andra anfallare har bättre siffror än mig – de som uppskattar mig gör det av andra anledningar. De gör det för att de vet att jag alltid kommer att gå i frontlinjen när det är tufft, för att de vet att de kan räkna med mig.

Djurdjic menar att händelsen påverkade honom mycket. Efter det det inträffade var det som att inget av det som gjorde honom uppskattad av andra existerade längre.

- Det enda som återstod var mina siffror och min statistik, och det är egentligen inget jag bryr mig om själv. Det mest värdefulla jag kan erbjuda Hammarby – min lojalitet – blev ifrågasatt. Istället för att vara en krigare var jag bara en anfallare, säger han.

Mötet mellan Hammarby och AIK, på söndag, sänds på C More Fotboll och kan streamas på cmore.se. Matchstart 15.00.

Publicerad 2019-09-21 kl 13:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå