Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Djurdjic: ”Vi är inga gäster på Celtics fest”

För tio dagar sedan spelade Nikola Djurdjic inför 3 124 åskådare med Haugesund. I kväll kommer 60 000 galna skottar skrika på HIF:s nye anfallare:
– Jag vill bara att matchen ska börja, säger Djurdjic.

GLASGOW. En omtumlande vecka för Nikola Djurdjic – klar för HIF i måndags och spel i Champions League i tisdags. Sedan första målet i allsvenskan mot Djurgården i helgen och nu har han äntligen lärt sig namnen på sina lagkamrater. I kväll går Djurdjic ut och njuter av sin Europacup-debut på bortaplan, inför 60 000 på Parkhead.
– Jag känner ingen press. Varför skulle jag? Jag är fotbollsspelare och jag fick chansen att göra det alla drömmer om, spela i Champions League. Jag ser det som en stor utmaning, att spela inför alla dessa fans på en sådan här klassisk arena. Jag vill bara att matchen ska börja, säger Djurdjic till FotbollDirekt.se.

Djurdic är ursprungligen från Serbien men karriären tog fart i norska Haugesund. Tillsammans med Thomas Sörum bildade han ett av Tippeligans mest fruktade anfallspar – nu är de återförenade.
–Thomas har varit till jättestor hjälp för mig sedan jag kom hit. Som du säger, jag visste bokstavligen inte namnet på en enda spelare i mitt lag i första matchen. Ja, förutom Thomas då. Det har bara gått en vecka, men det är redan annorlunda. Grabbarna har släppt in mig i gruppen och jag känner mig som en av dem.

Det fanns saker att vara bitter över efter debuten?
– Vi var jättebesvikna. Det är alltid smärtsamt att förlora när du spelat bra, och jag tycker att vi spelade fantastiskt bra. Vi dominerade större delen av matchen, skapade chanser och var bättre, men vi lyckades inte ta vara på det. Celtic maxade ut sina chanser, och jag tror att deras erfarenhet är hemligheten.
– De hade med sig erfarenhet från stora matcher och det hade inte vi. Men även om vi bara haft en vecka på oss sedan förra matchen så har vi identifierat våra missar från Olympia, och jag är övertygad om att vi kan göra det ännu bättre i kväll.

Så du tror fortfarande på avancemang?
– Ja, självklart. Celtic har ett jätteövertag, de spelar på hemmaplan. Men vi kom inte hit för att vara gäster på deras fest. Som vi säger på Balkan, vi kommer inte sälja vårt skinn billigt. Vi kommer att fajtas till slutet. Ett mål kan vända på saker, oavsett om det kommer i första eller 80:e minuten så blir det jobbigt för Celtic. Vi visade på Olympia vilka kvaliteter vi har, och jag kan lova att vi ska ge absolut allt.

Sasa IbruljPublicerad 2012-08-29 kl 16:12
Annons
Annons
Annons