POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Djurgården ändrar spelsystem - Mrabti i ny roll

Foto: Bildbyrån

VILAMOURA. Djurgården går över till 4-2-3-1 mot Debrecen under onsdagen.
Då får Kerim Mrabti en ny roll på mittfältet.
- Vi ska spela med en triangel som skiftar, säger tränaren Özcan Melkemichel till Fotbollskanalen.

Under onsdagen går Djurgården in i träningsturneringen Atlantic Cup i Portugal. Blåränderna ställs mot ungerska Debrecen.

- Vi har tränat mycket på försvarsspel så det vill jag att det sitter. VI har tränat mycket försvarsspel på egen planhalva, på samarbetet mellan backlinjen och mittfältet. Nu har vi tränat lite på förstapressen också, där vill jag se att en del av det funkar. Vi har gått in lite på anfallsspelet, men även om vi inte har tränat mycket på det har vi tillräckligt skickliga spelare för att de ska kunna lösa anfallsbiten. Jag hoppas se en helhet, att vi gör en bra prestation och att spelarna förstår det vi vill förmedla, säger tränaren Özcan Melkemichel efter onsdagens matchförberedande träning.

Hur mycket kan man som ny tränare trycka in på en gång?
- Man kan inte trycka in allt, då blir det för mycket. Vi ska inte skynda på det för då blir det pannkaka. Vi ska jobba med en grej och sen gå vidare till nästa när vi fått in det första.

Mot Vasalund i årets första match spelade Djurgården 4-4-2, men mot Debrecen kommer man spela 4-2-3-1.

- Jag vill kunna skifta mellan olika spelsystem och det här är ett perfekt tillfälle att testa olika system. Vi har tränat lite på 4-2-3-1 och jag tror det kan passa det material som vi har i dag.

Hur flexibelt kan ett lag vara under säsong när det gäller spelsystem?
- Man ska alltid ha ett grundspel, men sen ska man veta vad man ska göra om man vill ändra system. Det kan vara både under och inför match, och sen tittar man till styrkor och svagheter hos motståndaren. Men i grunden är det alltid samma arbetssätt, även om det blir lite olika positioner. Tryggheten ska spelarna alltid känna.

Karim Mrabti, som använts både som central mittfältare, yttermittfältare och anfallare sedan han kom till Djurgården och först och främst bidragit offensivt. Nu ska han spela som en av två ”sittande” mittfältare mot Debrecen, bredvid Kevin Walker.

- Vi ska testa honom där. Han är duktig på att hitta ytor, han kan göra sig spelbar, han är bra med boll och han kan hitta passningar vidare till anfallarna. Men han ska också kunna gå med i anfallen, det är inte så att han ska vara en ren defensiv balansspelare. Vi har en triangel centralt (Mrabti, Walker och Eriksson) där vi skiftar. När vi försvarar gör vi det med två balansspelare och när vi anfaller gör vi det med två spelare. Kevin (Walker) har samma möjlighet att gå fram i planen som Kerim, men vi måste ha ett samarbete där så att alla inte försvinner från ytan framför backlinjen.

Melkemichel har scoutat motståndet Debrecen på video.

- Men vi utgår från vårt arbetssätt, hur vi vill spela. Vi lägger inte så stort fokus på Debrecen, utan vi fokuserar på oss själva. Vi hoppas göra en bra match, men vi är ganska slitna för vi har tränat väldigt hårt. Vi har valt att se det här som en fortsättning på vår försäsong. Nu kommer tre matcher på lägret här och vi får ha lite förståelse för att det kan bli lite tunga ben och trötta kroppar. Resultatet är inte så viktigt även om jag hatar att förlora. Vi ska inte tillåta oss att tänka tanken att vi ska förlora. Vi går ut för att vinna, säger tränaren.

Djurgårdens startelva: Andreas Isaksson - Tim Björkström, Jacob Une Larsson, Alexander Michel, Elliot Käck - Kerim Mrabti, Kevin Walker - Daniel Berntsen, Magnus Eriksson, Othman El Kabir - Amadou Jawo

Se matchen mellan Djurgården och Debrecen i C More Fotboll eller streama den på C More Sändningen startar klockan 20.35.

Publicerad 2017-02-01 kl 15:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå