Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Djurgården är alltid tunga att möta"

1-0 mot Djurgården - en tung skalp för IFK Norrköping inför premiären. Bobbie Friberg da Cruz håller motståndaren högt - och klassar Norrköpings genrep som nykomlingens bästa match i år.

- Djurgården är alltid ett tungt lag att möta. Men jag fick ingen klar bild av dem idag, de hade lite för många ordinarie spelare borta, säger Bobbie Friberg da Cruz till FotbollDirekt.se.

- Men vi är såklart jättenöjda, sett över 90 minuter är det vår bästa match i år.

På grund av landslagsuppdrag och skador saknades en hel hoper tongivande Dif-spelare; som Kasper Hämäläinen, Joel Riddez, Joona Toivio och Daniel Sjölund.
Och det var Norrköping som tog tag i matchen i första halvlek.
Peking skapade en del lägen men Tommi Vaiho i Dif-målet stod i vägen och det dröjde till slutkvarten av matchen innan Norrköping kunde spräcka nollan.
Tilltänkte playmakern Astrit Ajdarevic smekte en frispark från 25 meter i krysset. Friberg da Cruz har bara gott att säga om Ajdarevic:

- Astrit var riktigt bra och kommer bli väldigt viktig för oss i år. Han är en bollbegåvning utöver det vanliga, kan göra helt fantastiska saker.

Friberg da Cruz själv har funnit sig väl tillrätta i sin nya klubb - i ett bottentippat Norrköping kommer han få stort ansvar där bak. 
TV4-experten Anders Andersson rankade nyligen Friberg da Cruz som femma på en topp fem-lista över årets bästa värvningar, med motiveringen "Norrköping behöver försvarsgeneraler och Friberg da Cruz kan bli den generalen".

- Ja, det är precis det jag fått instruktion om från Janne (Andersson), att gå in och styra upp försvaret. Det känns jäkligt inspirerande.

Överhuvudtaget är det mungiporna uppåt i Norrköping, efter en tung start på försäsongen har det vänt och laget har inte förlorat på de fem senaste matcherna. Friberg da Cruz ser möjligheter för nykomlingen i år:

- Jag tycker att vi har ett lag av allsvensk klass, helt klart. Vi ska etablera oss och ligga klart över kvalstrecket. Men sen vet man ju aldrig med allsvenskan, alla kan verkligen slå alla och med lite flyt kan vi komma betydligt högre upp.  

 

 

Publicerad 2011-03-27 kl 18:14
Annons
Annons
Annons