POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Djurgården experimenterade mot Århus: "Vi ska testa oss fram"

Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. Djurgården spelade 2-2 mot danska Århus under lördagen.
Då testade man att spela med en fembackslinje.
- Vi behöver mer tid, säger tränaren Özcan Melkemichel till Fotbollskanalen.

Under lördagen spelade Djurgården en träningsmatch inför omstarten av allsvenskan, mot Århus på Stockholms Stadion. Matchen slutade 2-2 och Dif testade att spela 5-3-2 i den första halvleken. I den andra halvleken gick man tillbaka till sitt vanliga spelsystem, 4-4-2.

Nyligen värvade Djurgården in Erik Johansson från FC Köpenhamn vilket gör att man har många mittbackar i truppen. Förutom Johansson kan Jonas Olsson, Jacob Une Larsson, Marcus Danielson och Niklas Gunnarsson spela mittback.

- Vi ville testa att spela med fembackslinje, men vi har bara haft två träningar på oss att testa det och det är knappt med tid. Vi behöver mer tid, det syntes på plan. Vi hade inte riktigt det som krävs för att kunna spela bra med ett 5-3-2- eller 3-5-2-system. Så den här matchen gav oss ett svar på vad vi behöver förbättra där, säger Dif:s tränare Özcan Melkemichel till Fotbollskanalen.

- Vi har en trygghet i spelsättet 4-4-2, men vi ska försöka hitta ytterligare några system och få tid att träna på det så att alla vet vad de ska göra. När man har många mittbackar är det så klart så att man också måste kunna utnyttja det i vissa matcher, när man vill stänga eller göra något under matchens gång. Då ska man kunna förändra.

Melkemichel är övertygad om att man kommer jobba vidare med olika system framöver.

- Ja, vi kommer definitivt testa olika system. 3-4-3 är jag inte främmande för heller. Vi ska testa oss fram och se vad som passar bäst. Vi får ge det tid, man kan inte bara knäppa med fingrarna och få ihop något på några träningar. 

Förre AIK-mittbacken Niklas Backman gjorde 1-0 till Århus, innan Bror Blume ökade på till 2-0. Dzenis Kozica reducerade till 2-1 på straff och 2-2-målet nickade forwarden Aliou Badji in.

Mot slutet av matchen blev Djurgårdens mittfältare Jesper Karlström utvisad efter att ha dragit på sig två gula kort.

Publicerad 2018-07-01 kl 07:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå