Djurgården föll på Stadion - sänktes av förre AIK-spelaren

STOCKHOLM. Djurgården förlorade med 1-0 mot Molde under tisdagen, inför 2273 åskådare på Stockholms Stadion.
Ende målskytt? Tidigare AIK-anfallaren Fredrik Brustad.
- Vi kom inte upp i prestation någonstans, säger Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel till Fotbollskanalen.

Under tisdagen återvände Djurgården till Stockholms Stadion, för sin årliga sommarträningsmatch på tidigare hemmaarenan. I år stod Molde, just nu fyra i den norska högstaligan, för motståndet.

Den första halvleken slutade mållöst och var till mångt och mycket en händelsefattig historia. Först i den 34:e minuten skapades en riktig farlighet, när Djurgårdens yttermittfältare Othman El Kabir kom runt på högerkanten och slog in ett inlägg längs med marken som en Molde-försvarare rensade i ribban precis framför Aliou Badji.

Den efterföljande hörnan knorrade Kim Källström in mot Magnus Eriksson, som fick till en vass nickskarv. Den räddade dock Moldes svenske keeper Andreas Linde i ribban. Innan paus var sedan Molde nära att sätta 1-0 istället, men då var målvakten Andreas Isaksson vaken och räddade ett skott inifrån straffområdet efter att norrmännen tagit sig igenom hemmalagets försvar.

I paus och i den andra halvleken genomförde båda lagen en rad byten och inte heller under de sista 45 minuterna blev det någon sprakande tillställning. I den 49:e minuten sprang Djurgårdens inhoppande anfallare Tino Kadewere till sig ett friläge, men när han skulle avsluta blev det helt galet och skottet gick högt över.

Farligast framåt i den andra halvleken för Molde var den förre AIK-spelaren Fredrik Brustad. Inhopparen sköt i utsidan av stolpen i den 66:e minuten efter att han tagit hand om en långboll i djupled och med lite mer än tio minuter kvar att spela rullade han in 1-0 bakom Tommi Vaiho. Återigen spelade Molde i djupet på vindsnabbe Brustad, som gled igenom Djurgårdens försvar och satte matchens enda mål.

I slutminuterna var det dock nära att Haruna Garba dunkade in 1-1 för Djurgården, men hans vänsterskott gick tätt utanför den bortre stolpen. Matchen slutade alltså 1-0 till Molde.

- Jag ser verkligen det här som en träningsmatch och jag tycker inte vi kommer upp i någon som helst prestation någonstans egentligen. Första halvlek var väl lite bättre än andra halvlek, men sen gjorde vi så många byten så det blev som det blev. Det är inte så mycket att säga om det här, det viktiga är att vi inte fick så mycket skador, säger Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel.

- Tino (Kadewere) fick en liten känning i ljumsken, det var lite synd, fortsätter Melkemichel.

På måndag spelar Djurgården i allsvenskan igen. Då åker man till Göteborg för match mot IFK Göteborg.

Djurgårdens lag: Andreas Isaksson (Tommi Vaiho 46) - Jonathan Augustinsson, Marcus Enström, Jonas Olsson, Elliot Käck (Wilhelm Loeper 46) - Magnus Eriksson (Tinotenda Kadewere 46 (Daniel Johnsson 88)), Kerim Mrabti (Haruna Garba 70), Kim Källström (Kevin Walker 46), Othman El Kabir (Jesper Karlström 46) - Haris Radetinac (Edward Chilufya 61), Aliou Badji (Amadou Jawo 70).

Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

Publicerad 2017-09-05 kl 21:17