POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
3d

Djurgården förlänger med Chilufya: "Det här ska bli mitt år"

Foto: Bildbyrån.

Edward Chilufya förlänger med Djurgården.
Parterna har kommit överens om ett avtal över 2022.
- Det här ska bli mitt år, säger 20-åringen i en kommentar på klubbens hemsida.

Edward Chilufya fick en fin start på säsongen 2019 men säsongen fortsatte därefter inte i samma anda, dels på grund av skador och dels på grund av en familjetragedi. Förra säsongen noterades anfallaren för ett mål på nio framträdanden i allsvenskan.

2019 var då, 2020 är nu och 20-åringen ser fram emot den kommande säsongen. Under onsdagen meddelade Djurgården dessutom att Chilufya har förlängt kontraktet fram till 2022.

- Det känns väldigt positivt, jag ser fram emot att spela mycket fotboll i år. En skön känsla att ha förlängt med Djurgården, säger han i en kommentar på klubbens hemsida och fortsätter:

- Jag tror starkt på att det här ska bli mitt år. Förra säsongen blev det mycket upp och ner med allt som hände men förhoppningsvis blir det här ett mycket mer positivt år och jag går in i försäsongen fullt frisk.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson om förlängningen:

- Vi vet att Edward hade ett tuffare sportsligt år 2019. Han började säsongen väldigt bra men fick ett olyckligt år med skador och en tragisk händelse i familjen. Men vi tror starkt på Chili på sikt och vi förde en diskussion under hösten om att förlänga avtalet vilket vi nu har gjort. Det är vi tacksamma och glada för att vi har lyckats med och Edward har skrivit på ett avtal som gäller fram till 2022 med tillhörande option över 2023.

Publicerad 2020-01-15 kl 18:19
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå