Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Djurgården fortsätter spelarjakt - "Haginge inte Lance Davids ersättare"

Allsvenskan

Med Patrik Haginge klar får Lance Davids lämna sin position som högerback. Men Djurgården har inte värvat färdigt för det. I synnerhet inte om sydafrikanen hittar en ny klubb under sommaren.

- Vi vet faktiskt inte hur det blir med Lance. Men det är klart snacket går och han kan tänka sig att lämna klubben. I så fall måste vi ersätta honom också, säger Paul Lindholm, klubbens assisterande tränare.

Det är alltså Haginge som ersätter Lance Davids som högerback i klubben. En spelare som Lindholm ser många goda egenskaper hos.

- Dels är han stark försvarsmässigt, han är duktig en-mot-en och läser spelet bra. Men han har även de offensiva kvalititer vi eftersöker som ytterback i Djurgården, svarar Lindholm.

Haginge har spelat både mittback och mittfältare men kommer främst att användas som högerback i Djurgården. En position som Lance Davids haft hand om sedan Matias Concha lämnade klubben inför säsongen 2007. Men med Örebro SK-försvararens ankomst får sydafrikanen flytta på sig.

ANNONS

- Ja, i samband med att Concha lämnade oss så lappade vi igen den luckan med Lance. Men nu får vi in en spelare som är van vid positionen och då får vi möjlighet att använda Lance lite högre upp i planen där han egentligen passar bäst, även om han har gjort det bra som högerback, konstaterar Djurgårdens assisterande tränare.

Blir det mindre smärtsamt att släppa Davids i och med värvningen av Haginge?
- Nej, egentligen inte. Haginge ersätter egentligen Concha, det innebär att om Lance lämnar klubben så måste vi försöka hitta en ny spelare med hans offensiva kvaliteter, svarar Lindholm.

Vilka spelartyper söker ni efter i nuläget?
- Vi vet inte vad som händer med Thiago. Om han försvinner så ska vi ha in en till anfallare.

- Annars tittare vi på mittfältare med offensiva kvaliteter. Vi har haft mycket skador på den positionen och skulle behöva ytterligare en spelare.

ANNONS

Thiago Quirino befinner sig just nu på ett provspel i Sydkorea. Men Lindholm vet varken om eller när han återvänder.
- Jag hörde att det var lite strul eftersom det inte fanns någon tolk på plats under träningen. Men någon annan information har jag inte, säger DIF-tränaren.

Publicerad 2008-06-18 kl 14:00
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto