Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Djurgården frågande till Malmös vittnen: "Vi har andra uppgifter"

Malmö hävdar att djurgårdare pekat ut varandra som knallskottskastare. Den bilden har inte Dif.
- Vi har andra vittnesuppgifter, säger Mats Jonsson till fotbollskanalen.se.

Det råder viss förvirring inför besvärsnämndens beslut kring omspelet mellan Malmö FF och Djurgården. Lagens möte i somras, på Swedbank Stadion, fick brytas sedan någon eller några kastat in så kallade ”bangers”, knallskott, på innerplanen.

ANNONS

Beskyllningarna haglade, men i slutändan kunde disciplinnämnden inte slå fast att endera föreningens fans bar skulden för det inträffade, utan kom fram till att matchen ska spelas om. Men ärendet överklagades till besvärsnämnden – och enligt Malmös sportchef Per Ågren kan nya vittnesuppgifter tydligt peka ut Dif som ansvarigt.

– Personer i Djurgårdsklacken har krupit fram, som tycker att beslutet som fattades var orättvist, säger MFF:s sportchef Per Ågren till Expressen.

Men hans kontrapart, Djurgårdens säkerhetsansvarige Mats Jonsson, ställer sig frågande till påståendet. Enligt honom finns ingenting som tyder på att stockholmarnas supportrar har angett varandra.

- Nej, utan de vittnesmålen vi fått in från våra supportrar går ut på att man sett knallskott kastas från ovansidan, från malmöiterna, säger Jonsson till fotbollskanalen.se.

ANNONS

Vilken tyngd tror du att Malmös vittnesmål har?
- Det vet jag inte. Det är upp till besvärsnämnden att bedöma trovärdigheten. Jag kan bara utgå ifrån tidigare praxis där man betraktat vittnesmål av den här karaktären som partsinlagor med mycket lågt bevisvärde.

Men blir det inte annorlunda om djurgårdare pekar ut andra djurgårdare?
- Jo, det skulle naturligtvis kunna ha en betydelse i straffhänseende. Men nu är det inte så i det här fallet om jag förstår saken rätt. Det här är ju vittnesmål som lämnats in av Malmö FF. Sedan vilka lagsympatier vittnena har eller inte har, det blir en irrelevant fråga i sammanhanget, för det är aldrig riktigt säkert.

Mats Jonsson anser därför att det vore orimligt ifall besvärsnämnden lyssnade till alla olika åsikter och synpunkter som florerar, såväl från Dif-håll som från MFF.

ANNONS

- Jag är inte ett dugg orolig för vare sig att domen står fast eller att den rivs upp. Det blir ett beslut som besvärsnämnden tycker är det korrekta, och jag hoppas att det blir rättvist för alla inblandade parter.

Publicerad 2011-10-03 kl 15:31

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto