Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Djurgården har löst nyckelfråga i arenaprojekt

Nu har Djurgården presenterat sitt arenaprojekt för Stockholms stad. DIF:s ledning tror sig ha hittat en lösning i nyckelfrågan för hela projektet.

- En nyckelfråga i det här projektet är att vi har visat att vi inte behöver exploatera mer mark kring Östermalms IP, avslöjar Djurgårdens VD Alf Johansson för FotbollDirekt.se.

- Vi har visat att marken som är exploaterad i dag räcker för den nya arena vi vill bygga på Östermalms IP.

Djurgårdens planer på en ny arena har varit i fara under lång tid.
Markfrågan har under flera års tid varit ett sorgebarn, samtidigt som allt fler röster börjat höjas över om det verkligen finns utrymme för så många nya arenor som är på gång i Stockholmsområdet.
Nyligen avslöjade också FotbollDirekt.se att AIK överväger spel på den nya arenan vid Globen.
Men Djurgårdens styrelse har ihärdigt jobbat vidare på ett eget huvudspår och har nu alltså presenterat idén för hur en arena ska kunna byggas på Östermalms IP. Detta tillsammans med ett slutpris för projektet, en driftsbudget och finansiering.

- Vi lämnade över en diger lunta efter den presentation Tommy Jacobson (Djurgårdens ordförande) ledde. Det lät som att de var imponerade över vårt arbete. Nu hoppas vi på en återkoppling och svar inom två veckor. Nu är det Stockholms stad som har bollen.

Djurgården har presenterat flera olika arenavarianter där en modell med 16 000 sittande åskådare är huvudalternativet.
Arenans kapacitet kan sedan omvandlas till 20 000 under nationella matcher med hjälp av ståplatser.
Kostnaden för projektet vill inte Alf Johansson gå in på men att det handlar om någonstans mellan Kalmar FF:s nya för cirka 250 miljoner och de nya arenorna i Göteborg och Malmö - som kostat omkring en halv miljard och över det - står i alla fall klart.

- Någonstans där emellan är nog rimligt att gissa på men mer än så vill jag inte gå in på kostnader innan vi har fått svar i från Stockholms stad.

Publicerad 2010-03-03 kl 15:49
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons