Djurgården illa ute i Allsvenska kvalet - "En skitstart"

Tre mål krävs av Djurgården i hemmamatchen på Stockholms Stadion på söndag för att behålla sin allsvenska status. Det står klart efter onsdagskvällens kvalmatch i Södertälje, där Assyriska vann med 2-0.

- En sån jävla skitstart. Vi har kämpat så hårt att komma hit, så ger vi bort det efter 55 minuter, sade Djurgårdens Mikael Dahlberg efter matchen till TV4.

Djurgården, som spelat bra i de senaste matcherna innan kvalet, stod inte alls att känna igen från dessa matcher och gjorde en mycket slät figur. Förutom att Assyriskas Filip Bergman rensade bort bollen på mållinjen efter en hörna vid ett tillfälle hade Djurgården knappt en enda målchans på hela matchen.

Assyriska gick in och tog tag i matchen direkt och såg mer ut som ett allsvenskt lag än vad Djurgården gjorde. Efter en dryg halvtimmes spel fick också Södertälje-laget ordning på anfallsspelet och Dennis Östlund kunde nicka in 1-0 efter 38 minuters spel.

När Assyriska gjorde 2-0 i den 47:e minuten genom Göran Marklund var matchen i praktiken avgjord.
- Vi har fallit tillbaka lite grand i gamla synder, där inte elva spelare tar ansvar hela vägen och det straffar sig jättehårt, sade Dahlberg.

Assyriska visade också att laget behärskade förhållandena bäst hemma på plastgräset på Södertälje fotbollsarena, trots snöglopp och någon enstaka plusgrad.
- Vi var medvetna om att de är duktiga med bollen och det blev en liten överraskning över att det gick så pass snabbt på konstgräset, säger Dahlberg.

Inför returen på söndag har Assyriska alltså ett försprång med 2-0 och det räcker inte med två mål för Djurgården för att hålla sig kvar. Vid 2-0-seger för Djurgården kommer matchen att gå till förlängning och därefter straffsparkar om denna blir mållös.

Publicerad 2009-11-04 kl 23:18