Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Djurgården kan tvingas flytta alla framtida riskmatcher

En match utan publik och 200 000 kronor i böter, men det straffet är inte allt för Djurgården. Disciplinnämnden anser nu att högriskmatcher överhuvudtaget inte borde spelas på Stadion.

Disciplinnämnden har beslutat om Djurgårdens straff om 200 000 kronor i böter och en match inför tomma läktare, men man skickar också med en rekommendation till förbundsstyrelsen som kan få stora konsekvenser. Kenneth Tallinger, nämndens ordförande, ställer frågan om högriskmatcher överhuvudtaget borde spelas på Stockholm Stadion.

- Det är inte disciplinnämnden bord eftersom det inte är en påföljd, men vi vill påpeka att Djurgården gör en rad bra åtgärder men hämmas av att det är svårt på den arenan. Därför ifrågasätter vi om man ska spela högriskmatcher där, säger han till fotbollskanalen.se

Vad tror du händer nu?
- Jag förutsätter att det blir en diskussion mellan Djurgården och fotbollförbundet om var man ska spela högriskmatcherna i framtiden.

- Man måste lyfta upp och diskutera frågan om man kanske kan göra något rent arenamässigt för att få stanna kvar på Stadion.

Vad är din personliga åsikt?
- Det är inte vår sak att avgöra, vi bedömer bara effekten och då kan vi se att för bara någon månad sedan så var det en annan invasion. Inte av dessa proportioner, men det var i alla fall några gökar som kunde promenera in på planen.

- Och nu händer det igen, trots att man hade förra domen på sig, trots att man var förvarnad och trots den hot- och riskbildsanalysen som hade konstaterat att det var hög risk för att det ska hända. Dessutom gör ju Djurgården en rad förtjänstfulla insatser men ändå händer det. Då måste man ju fråga sig om det är tillräckligt på Stockholm Stadion.

Publicerad 2009-12-04 kl 14:01
Annons
Annons
Annons