Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Djurgården känner vinnarmentalitet

Djurgårdens sportchef överraskas inte av derbysegern mot AIK. Nu tror han att vinnarmentaliteten är på väg tillbaka till 2000-talets dominant i svensk fotboll.
- Vinnarmentaliteten börjar sätta sig. Som vi spelade mot AIK visar vilken grupp vi har, säger Stefan Alvén.

2-1 mot AIK och första derbysegern på tre år och dessförinnan första vinsten mot ett topplag på bra länge genom 1-0 mot Mjällby.
Plötsligt är Djurgården bara fyra poäng i från en medaljplats.

- Det känns - även om vi har mycket kvar att jobba med och bevisa - som att en vinnarmentalitet börjar sätta sig, säger Djurgårdens sportchef Stefan Alvén.

- Att genomföra en match som den mot AIK visar vilket bra lag vi har. Det betyder också mycket att se att vi vinner andrahalvlekar som vi gör både mot Mjällby och AIK. Det är tydligt att vårt fysteam och deras jobb börjar ge resultat.

Är er utveckling över förväntan - med tanke på som det såg ut i fjol?
- Vi är nöjda men över förväntan är det inte. Vi har hela tiden känt att det vi gör är rätt, inte minst därför att våra tränare har fått idéer vi haft att så snabbt sätta sig hos spelarna. Det imponeras jag mycket av.

- Vi förtjänar vår tabellplacering, även om det är väldigt jämnt. Men vi tittar mest till våra prestationer och inte så mycket till tabellen - och vi börjar gilla det vi ser.

Känslan så här långt har varit att ni saknar lite tyngd - som en tydlig ledare ute på planen - även om det inte såg ut så mot AIK.

- Jag håller inte riktigt med. Vi har flera ledartyper som hela tiden växer och som på sikt kommer att blir riktigt starka ledare.

Publicerad 2010-05-03 kl 22:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons