Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

“Djurgården köper vårt tredjeval”

Foto: Scanpix

Mattias Östberg.

Mattias Östberg till Djurgården - överraskande för många, inklusive Häcken.
- Man tror inte att man ska få några påringningar på en 35-åring, säger Häckens sportchef.

Det har surrats om Peter Larsson och Premier League-meriterade Martin Albrechtsen. I dag gjorde Djurgården istället klart med Häckens mittback Mattias Östberg.

35-åringen lämnar Häcken omedelbart och har skrivit på för denna säsong och nästa. Häckens sportchef Sonny Karlsson säger att man inte ville stoppa Östberg när Djurgården kom upp som ett alternativ.

- Vi var väl ganska klara med att vi inte tänkt förlänga med Mattias efter den här säsongen. Han har varit vårt tredjeval på mittbacken i år. Men så dök Djurgården upp och då kände vi att vi ville hjälpa honom vidare, säger Karlsson till FotbollDirekt.se.

Överraskande?

- Ja, på så vis att man inte tror att man ska få några påringningar på en 35-åring. Många tenderar ju att titta i prästbetyget ofta.

- Men Mattias är väldigt seriös med träningen och väldigt sällan skadad. När han kom till klubben när vi var i superettan 2008 var han en av de som skapade en trend att träna mycket extra och ta hand om sin kropp.

Häcken får nu betalt för Östberg men det handlar om en symbolisk summa och Sonny Karlsson talar istället om ett värde i att titta till människan ibland. Mattias Östberg kommer ursprungligen från Ludvika och närheten till familj och släkt var ett av skälen till en flytt för spelaren själv.

- Vi får vara lite stora som klubb ibland. Jag vet inte om det är naivt, men jag tror att man har igen sådant i längden. Vi bryr oss om Mattias här, Djurgården skiter vi ju i egentligen.

Känner du att det bara finns vinnare här?

- Njae, Mattias och Djurgården är vinnare. Vi är väl mer… välgörare? Det skulle inte kännas bra mot en trotjänare som har varit med och spelat upp oss i allsvenskan och varit väldigt bra genom åren. Men vi känner också att vi har bra ställt på mittbackspositionen, hade han spelat vecka ut och vecka in hade det ju varit en annan sak.

Publicerad 2012-08-09 kl 11:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons