Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Djurgården löfte: Kommer att satsa på Dembo

Djurgården vill nysatsa på Dembo Touray. Dif avslöjar i dag att den bitvis så hårt kritiserade gambiske målvakten blir nummer ett nästa säsong.

- Han har två år kvar på sitt kontrakt med oss och vi har i dag inga planer på något annat, säger Djurgårdens sportchef Stefan Alvén till FotbollDirekt.se.

Liksom Djurgården i övrigt hade Dembo Touray en tung säsong men det var ändå Touray som hamnade i skottgluggen efter flera misstag på kort tid.
Å andra sidan kan 100-kilos-bjässens slutdel av säsongen ha varit vad som räddade den allsvenska platsen - och Dembo kvar i Djurgården.

- Det har i alla fall haft betydelse. Han tog verkligen sitt ansvar och vi fick ett kvitto på att han har vad som krävs.

- Han stärkte sin position som en av Allsvenskans bästa målvakter.

Men Dembo Touray genomled ändå förmodligen sin jobbigaste säsong i karriären.
Så sent som efter en 0-0-match mot Trelleborg i början av oktober hotade han med klubbyte om det blev spel i Superettan. Och i en Sportbladet-artikel helt nyligen uppgavs att Djurgården tröttnat Touray och ville ersätta honom med Umeås Vladimir Sudar.

- Det stämmer inte. Vi har en stark grundtro på Dembo och vill fortsätta att satsa på honom och hoppas att han vill fortsätta att satsa på Djurgården också, säger Stefan Alvén.
- Vi tror helt klart att han har sitt bästa ogjort som målvakt. Han har en enormt stor potential.

Så du kan garantera att ni inte har några planer på att byta ut honom?

- Det är klart att saker och ting kan alltid förändras men i dagsläget är det bara Dembo som gäller, bara han själv vill. Vi ska snart prata igenom situationen med honom efter semestern.

- Han har alla förutsättningar att bli en riktigt stor målvakt. Vi är alla övertygade om att det inte är för sent att få fram den stora potential han har sig och Djurgården är en bra scen att visa upp sig på om han längre fram vill komma vidare i karriären.

Publicerad 2009-12-02 kl 15:56
Annons
Annons
Annons