POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
3v

Djurgården-löftet om utlåningen: "Om jag gör det bra kan vad som helst hända"

Foto: Bildbyrån

Hampus Finndell har blivit utlånad från Djurgården till Dalkurd. 
Nu siktar talangen på att göra en bra säsong i superettan. 
- Jag tar den här säsongen som den kommer och om gör jag det bra kan vad som helst hända, säger han till Fotbollskanalen. 

Djurgårdens talangfulle mittfältare Hampus Finndell, 19, sa inför förra säsongen att han inte ville bli utlånad med hopp om speltid. I slutändan blev det "bara" tre inhopp när Djurgården tog SM-guld och i måndags gav Stockholmsklubben besked om att talangen, som anslöt från Groningen 2018, lånas ut över nästa säsong till Dalkurd med spel i superettan. 

Finndell berättar nu att han tror att det blir en bra lösning för honom. 

- Jag tycker att det känns bra. Jag behöver få speltid för min egen utveckling för att ta nästa steg. Jag är positiv till det här, säger han till Fotbollskanalen. 

Varför blev det Dalkurd?
- De visade ett stort intresse för mig och det kändes viktigt när jag skulle bli utlånad. Jag behöver få spela matcher och då var det här ett hett alternativ för mig, säger han och fortsätter:

- Jag kollade även med Besard (Sabovic, som var utlånad till Dalkurd från Djurgården över 2019), som är en bra kompis till mig, och han sa bara positiva saker till mig om den klubben. 

Hur var det att vinna SM-guld men samtidigt få lite speltid?
- Det är klart att det var otroligt kul för oss att vi vann SM-guld och även för hela klubben och alla fans. Det finns inget negativt att säga om det och det är något man kommer att minnas för evigt, säger han och fortsätter:

- Jag är samtidigt fortfarande ung och när vi gick som vi gick förra året gläds man bara med allihopa som gjorde det bra. Jag fick även lite speltid, men det är inget som jag ältar fortfarande. 

Var det något du hade kunnat göra annorlunda för att få mer speltid?
- Det är en svår fråga, men de som spelade gjorde det väldigt bra och vi vann nästan alla matcher. Då är det svårt att slå sig in i laget och även ge en ung spelare chansen. Jag jobbade på och visade framfötterna på träningar och när jag fick spela. Det gäller att ta lärdom av det och det är skönt att det blev en lösning med Dalkurd. 

Förra säsongen gick både Besard Sabovic och Joseph Ceesay på lån från Djurgården till Dalkurd och efter säsongen lämnade båda Stockholmsklubben för spel i Mjällby AIF respektive Helsingborgs IF.

Finndell, som har avtal med Djurgården över 2021, vill däremot inte spekulera i sin egen framtid efter nästa säsong. 

- Det är svårt för mig att svara på nu. Jag tar den här säsongen som den kommer och om jag gör det bra den här säsongen kan vad som helst hända. Ibland kan det gå snabbt upp och ner, så jag vet inte. Jag kan inte ge något svar på det nu. 

Hur mycket ser du fram emot att spela kontinuerligt?
- Det ska bli otroligt, otroligt spännande och jag är otroligt motiverad. Jag har på känn att det kommer bli en bra säsong för mig personligen och för laget. Jag ska hjälpa till och göra allt för att vi ska slåss i en toppstrid.

Publicerad 2020-01-28 kl 21:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå