POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Djurgården lovar satsning efter guldet: ”Är en skillnad att det blir Champions League”

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkter från guldmatchen i spelaren ovan.

NORRKÖPING/STOCKHOLM. Djurgården är svenska mästare och ska kvala till Champions League 2020.
Nu väntar en fortsatt satsning mot nya framgångar för klubben.
- Vi ska sätta oss ner och planera nu, säger sportchefen Bosse Andersson till Fotbollskanalen.

Under lördagen säkrade Djurgården SM-guldet, borta mot IFK Norrköping i årets sista omgång av herrallsvenskan. Nu lovar de blårandiga en satsning.

Till Dagens Nyheter har vd:n Henrik Berggren sagt följande inför den avgörande matchen om hur klubben går vidare om det blir guld:

- Då ska jag inte vara snål. 

Berggren har även sagt följande till Expressen:

- Bosse ska nog få en slant att handla för i vinter också.

Ja, sportchefen Bosse Andersson kommer nu få möjlighet att säkerställa en fortsatt satsning mot nya framgångar. I måndags säkrade Djurgården en Europa-plats till nästa år, genom segern mot Örebro.

- Att komma ut i Europa är en viktig del för oss och nu vet vi att vi gör det 2020, sa Andersson till Fotbollskanalen i torsdags.

Hur mycket förändrar det dina förutsättningar med arbetet inför 2020, att du vet att det blir Europa-spel?
- Jag tror det ger en kick för oss alla, att vi vet att vi kommer åka och spela internationell fotboll nästa år. Vi kommer ha med oss det i planeringen och arbetet med nästa år, och vi står bättre rustade för Europa-spel 2020 än vad vi gjorde 2018. Det är med i planeringen och vi vill vara med och delta i Europa. Det är ”check” på det.

Hur långt fram är du med arbetet nästa år?
- Jag tror vi har kontrakt med 22 spelare (över 2020), så vi sitter i en väldigt bra situation. Samtidigt är det så att när det går bra så finns det en möjlighet att våra spelare kan vara attraktiva på marknaden, och vi vet vår roll i näringskedjan. Vi har en bra dialog med våra spelare och det är klart att det kan finnas intresse för våra spelare. Det är alltid en utmaning när det går bra. Då kan det röra på sig. Men jag känner mig trygg i situationen och vi har en planering för vad som ska hända.

Inför mötet med Norrköping ställde också Fotbollskanalen frågan till Bosse Andersson om det blir skillnad på satsningen som Djurgården kommer göra om det blir kval till Champions League eller Europa League. Just guldet säkrar en biljett till CL-kvalet.

- Det är klart att vi får sätta oss ner, när vi summerar den här säsongen, och titta på vad våra mål är och hur vår planering för 2020 ska se ut. Det är självklart att det blir en viss skillnad om det blir Champions League. Det är en fråga som vi inte har svar på än. Men den finns på bordet, svarade sportchefen.

Har ni ekonomi för att ha en minst lika bra eller bättre trupp till nästa år? Hur ser förutsättningarna för det ut?
- Jag läste i Expressen att ”Henke” sagt att jag skulle kunna få lite pengar att köpa för, så det låter bra. Jag har inte hört det från honom själv men jag läste det. Så det förutsätter jag att det finns, sa Andersson och log.

Vid det senaste årsskiftet uppgick Djurgårdens eget kapital till 72 miljoner kronor. Klubben har fyllt på sitt bankkonto genom flera stora spelarförsäljningar de senaste åren.

Publicerad 2019-11-02 kl 15:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå