Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Djurgården nära finsk värvning

Djurgården är på väg att göra klart med finländaren Jani Lyyski till kommande säsong. Det bekräftas av klubbens sportsligt ansvarige Ingvar "Putte" Carlsson.

- Han var och hälsade på oss för en vecka sedan och vi är mycket mycket imponerade. Det innebär att det förs diskussioner med honom, säger "Putte" till tidningen Nya Åland.

Lyyski såg också Djurgårdens kvalmatch mot Assyriska och bekantade sig med föreningen.
- Han tittade på matchen och vi visade runt honom på anläggningen och pratade med honom.

Och "Putte" Carlsson gör ingen hemlighet av att han gärna ser Lyyski i den blårandiga tröjan till nästa säsong.
- Han är en bra karaktär och en mycket trevlig person. Vi är imponerade. Vi för diskussioner och har kommit en bit på väg.

FotbollDirekt kunde redan för en månad sedan skriva om Djurgårdens intresse för Lyyski och "Putte" Carlsson bekräftar för Nya Åland att klubben haft den finländske mittbacken under uppsikt under en längre tid.
- Han är en placeringssäker, brytningssäker och intelligent mittback med bra huvudspel, säger "Putte" som också bekräftar att klubben jobbar hårt med att stärka upp på försvarspositionerna.
- Ja, det är en hög prioritet för oss.

Men vill Djurgården ha Lyyski är det till att agera snabbt, för enligt Nya Åland finns också Örebro med i bilden, även om sportchefen Lennart Sjögren inte vill säga det rakt ut.
- Vi har en grundtrupp som vi är nöjda med. Sedan finns det spelare som kan vara aktuella för den internationella marknaden och blir vi av med någon kan vi behöva ta in nya spelare, säger Sjögren som bekräftar för den åländska tidningen att han känner till Lyyski. 

Publicerad 2009-11-20 kl 09:49
Annons
Annons
Annons