Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Djurgården nobbar försäsongsmöten med Champions League-lag: Får utvärdera

Djurgården blev inbjudna till "nya Royal League", Copa del Sol cup - men nobbade. Men sedan flera Champions League-klubbar blivit klara så är inte Difs manager längre så säker på att beslutet var rätt.

Trots att Champions League-lag som Spartak Moskva och Shaktar Donetsk, samt norska storklubben Rosenborg är anmälda - så spelar inte Djurgården i Copa del Sol Cup under vintern.
Dif fick en inbjudan men tackade nej. Överraskande därför att klubben gjort en uttalad satsning om matcher mot internationellt motstånd - mer än någon annan allsvensk förening.

- Men när vi fick inbjudan var inte de här lagen klara för Copa del Sol, och nu har vi redan planerat färdigt vår försäsong, säger Djurgårdens manager Stefan Alvén.
- Vi får utvärdera i efterhand om vår planering varit rätt.

Djurgården har annars som sagt en uttalad ambition att möta bästa tänkbara motstånd i sina träningsmatcher.
Under VM-uppehållet i somras träningsspelades det mot lag som Mallorca, Spartak Moskva och Bröndby.
Trots det väljer klubben bort Copa del Sol, som hittills har klart med lag som just Spartak Moskva, Shaktar Donetsk och Rosenborg.

- När vi fick inbjudan var inte de här lagen klara för Copa del Sol. Och då hade vi redan satt vår säsongsplanering för den här försäsongen, säger Stefan Alvén och fortsätter:
- Copa del Sol ligger fel i planeringen för oss. Våra spelare är i en uppbyggnadsfas när den turneringen går av stapeln (27 januari-7 februari).

Men att bryta upp den planeringen som i dag är satt har aldrig varit aktuellt.
Men Stefan Alvén medger i alla fall att Djurgården har kontakt med Copa del Sols arrangörer och att det kan bli aktuellt nästa säsong istället, om turneringen finns kvar då.

- Vi får utvärdera efter 2011 om vår planering varit rätt, eller om man kan göra på andra sätt till nästa försäsong.

Istället satsar Djurgården - precis som förra vintern på ett matchläger i Turkiet, där man planerat för tre matcher.
Lägret är är preliminiärbokat till någon gång i slutet av februari och i nuläget är det inte klart vilka klubbar som står för motståndet.

- Men det kommer bli motstånd som man skulle kunna stöta på i ett Europacup-kval, så det är bra kvalitet. Förmodligen blir det lag från högstadivisionerna i Ryssland och Ukraina, klubbar därifrån ligger också på läger i Turkiet under den här perioden.

- Det är en ambition vi har i Djurgården, att hela tiden möta bättre motstånd i träningsmatcher. Vi tror att det är utvecklande för spelarna, de får erfarenheter som är nödvändiga för att de själva och vi som klubb ska utvecklas.

Publicerad 2010-11-24 kl 11:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons