Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Djurgården överklagar sitt straff efter kvalskandalen – ifrågasätter ansvaret

Vem är ansvarig för planstormningen på Stockholm Stadion när en Assyriskaspelare misshandlades i höstas? Det är en fråga som Djurgården vill ställa – därför överklagar man nu straffet, berättar ordförande Tommy Jacobson för fotbollskanalen.se.

Djurgården dömdes till böter om 200 000 kronor och spel inför tomma läktare efter den planstormning som ägde rum i kvalreturen mot Assyriska i höstas när en spelare misshandlades.
Klubbens ordförande berättar nu att man har överklagat domen till både Riksidrottsnämnden och Fotbollförbundes besvärsnämnd.

En viktig del i överklagan är att man vill väcka frågan vems ansvar det är. Djurgården hade nämligen ansökt om att få använda staket som skulle stoppa fansen, men polisen sa nej.

- Vi har ett ansvar naturligtvis, men vi har också ett ansvar gentemot klubben och supportrarna och vi tycker att det här är så viktigt att det måste prövas eftersom vi ändå har gjort så mycket, säger Tommy Jacobson till fotbollskanalen.se.

- Framför allt för att vi fick avslag för att använda staket. Då begränsar man ju vad vi kan göra.

Disciplinnämnden ifrågasätter i sitt beslut om matcher av den karaktären ens ska spelas på Stadion, tyder inte det på att de resonerar likadant?
- Jo, och vi fick ju godkänt att spela där. Därför är det intressant att pröva var ansvaret ligger.

Har ni själva något ansvar?
- Jo, det är klart att det är vårt ansvar som arrangör. Vi kommer att få ett straff och vi ska ha ett straff, men vad är rimligt?

Vad tycker du är rimligt?
- Att spela inför tomma läktare är ett felaktigt straff för det drabbar inte de skyldiga utan är en kollektiv bestraffning. Det här drabbar ju de 10 000 som inte får se första matchen.

- Vi gör ju vad vi kan för att bestraffa de skyldiga.

Jacobson berättar att man även ifrågasätter huruvida Djurgården bestraffas dubbelt för samma förseelse, något som inte är tillåtet, i och med både böter och spel inför tomma läktare.

Publicerad 2009-12-23 kl 10:37
Annons
Annons
Annons