Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Djurgården ratar sydliga breddgrader

USA, Spanien, Cypern, Portugal och Sydafrika. Allsvenska klubbar älskar träningsläger i solen. Djurgårdens nya ledning tänker annorlunda och dömer nu ut ''solresorna''.

- En tennisspelare som förbereder sig för Wimbledon förbereder sig inte genom att träna på grus innan, säger Djurgårdens sportchef Stefan Alvén.

- Vi har inga planer på att åka i väg till sydligare breddgrader. Vi tror det är viktigt attt förbereda sig i den miljö som väntar i mars när säsongen börjar.

Djurgården har därmed sannolikt bestämt sig för att avstå ett utlandsläger i ett solklimat.
I stället vill den nya ledningen tillbaka till ett enklare upplägg. Perfekta gräsplaner är inget avgjort ideal för Djurgårdens sportchef.
Alvén har svårt att förstå den stora betydelse solresorna anses ha i uppladdningen inför säsongen.

- Ja, vi i Djurgårdens sportsliga ledning har kommit fram till att det inte finns någon större logik i att åka i väg och förbereda sig på perfekta gräsplaner mitt i vintern och komma hem till en helt annan verklighet.
- Det är så vi ser på det. Jag tror att vi kan få ett lika stort utbyte genom att stanna hemma.

Lägervistelser väntar ändå Djurgårdens spelare. På svenskt vis. Men inte bara ett - utan flera.
Djurgårdens tanke är att göra försäsongen så säsongslik som möjligt och därmed undvika en koncentration kring något enstaka läger.

- Förmodligen satsar vi på flera kortare matchläger på weekendvis, eller liknande. Och det behöver inte bara handla om Sverige, det kan bli någon annanstans i Skandinavien också.

Publicerad 2009-12-15 kl 15:47
Annons
Annons
Annons