Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Djurgården samlar in rekordpengar

Djurgården satsar på en ny inomhusarena - då bidrar fansen med rekordpengar: ''Det är otroligt värdefullt och visar vilken öppen och stark relation vi har till våra supportrar''.

Djurgården är på väg att bygga en ny inomhushall på Hjorthagen som ska bli startskottet för den nya Djurgårdsstaden, ett arenaprojekt som klubben budgeterat till tio miljoner kronor.
En stor och kostsam satsning för ett ekonomisk pressat Djurgården som bett sina medlemmar och supportrar om hjälp för att finansiera den nya träningscamp som är på gång att bli verklighet under kommande vinter.

Redan efter tre veckor står det nu klart att Djurgården Fotboll slagit insamlingsrekord.
350 000 kronor har medlemmarnas bidrag på mindre än en månad gett och redan nu har man samlat in större pengar än man en gång i tiden gjorde för när anläggningen ute vid Kaknäs byggdes.

- Det stämmer. Det är redan större pengar den här gången. Det här är jävligt kul och vi känner stor stor tacksamhet för vad våra medlemmar gör för oss, säger Djurgårdens Mats Jansson till FotbollDirekt.se.

- Det är så otroligt att ha med sig medlemmar i viktiga frågor, speciellt långsiktiga frågor som hjälper upp vår infrastruktur, fortsätter Jansson som är en av Dif:s ytterst ansvariga i Djurgårdens nya arenaprojekt.

Har ni någonsin samlat in större pengar än ni gör just nu?

- Nej, inte vad jag kan påminna mig om. Det här är större än som när Kaknäs byggdes. Vi är mycket nöjda och man ska också komma i håg att vi bara har varit i gång i tre veckor och att insamlingen ska pågå till i oktober.

Hur mycket hoppas ni att det här ska dra in?

- Det vill jag inte gå in på – men vi är som sagt mycket nöjda.

Djurgårdens informationsansvarige Jonas Riedel talar för Djurgårdens ledning och är lättad över det starka gensvaret:

- Det är otroligt värdefullt och visar vilken öppen och stark relation vi har till våra supportrar.

Publicerad 2012-06-18 kl 13:20
Annons
Annons
Annons