Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Djurgården satsar på idrottspsykolog

Djurgården anställer psykologen och beteendevetaren Johan Fallby.
- Jag ska bland annat hjälpa till att stödja och utveckla praktiska metoder, säger han.

44-årige Johan Fallby har tills nu arbetat som  riksinstruktör med inriktning beteendevetenskap på fotbollförbundet. Nu har han skrivit på ett treårskontrakt med Djurgården.

– Jag är jätteglad att det har gått i lås. Jag kommer till en förening som har en väldigt bra verksamhet på många sätt och dessutom har väldigt mycket spännande på gång, säger Johan Fallby till Djurgårdens hemsida.

Fallby har en fil. kand-examen i idrottspsykologi vid Lunds universitet och är dessutom utbildad kognitiv beteendeterapeut. Han har arbetat som rådgivare åt idrottare sedan 1996 och sedan 2004 med fotboll på heltid.
Säsongen 2007 jobbade Fallby med Djurgårdens a-lag och nu är han alltså tillbaka, men fokus kommer ligga på ungdomsverksamheten – 80 procent – medan 20 procent ägnas åt a-laget.

– Det ska bli väldigt roligt att jobba i en förening igen. Jag ska bland annat hjälpa till att stödja och utveckla praktiska metoder som har förankring i forskningsvärlden och en röd tråd för att ge fler ungdomsspelare chansen att nå deras drömmar med fotbollen, d.v.s. Djurgårdens A-lag. Och vem vet, en del spelare kan kanske även ta sig ut i Europa med Djurgården som bra avstamp i proffskarriären. Dessutom blir jag en länk i arbetet kring A-laget, med allt vad det innebär.

– Jag är jätteglad att vi fått Johan till oss med all den erfarenhet han har från sin tid som elitidrottsman, från forskning och från sitt arbete på Svenska Fotbollförbundet där han jobbat med de allra bästa ungdomsspelarna i landet, säger Djurgården Ungdoms sportchef Tommy Davidsson.

Publicerad 2012-12-19 kl 15:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons