ÖREBRO. Djurgården sätter press på Malmö FF.
Efter 1-0 mot Örebro är man tvåa i tabellen med en poäng efter serieledaren.
- Vi kan göra det bättre, så klart, och det ska vi göra de sista fem matcherna, säger Djurgårdens Alexander Vasiutin till Discovery+.

Se Sporten med Bandas mål i spelaren ovan.

Djurgården studsade tillbaka efter 0-3-förlusten mot IFK Göteborg. På söndagen besegrade man Örebro med 1-0, och med fyra omgångar kvar är man en poäng efter Malmö FF.

Den första halvleken präglades av många individuella misstag från båda lagen och det skapades väldigt få chanser.

Det var många sargade spelare utan självförtroende i hemmalaget. Man kom upp mot Djurgårdens straffområde, men var ofta tveksamma i de avgörande lägena.

Efter 22 minuter slog Kevin Walker en passning över bortalagets backlinje. Richard Friday blev fri, men tappade balansen och ramlade.

Det tog 35 minuter innan Djurgården skapade en het chans. Magnus Eriksson fick bollen strax utanför straffområdet och klippte till, rakt i ribban.

Två minuter senare vände Haris Radetinac enkelt bort Niclas Bergmark och hittade Hjalmar Ekdal som klippte till på volley, men över.

Efter 45 minuter kom matchens första mål. Radetinac slog ett inlägg från vänster, Joel Asoro bröstade ner bollen till en rättvänd Emmanuel Banda som tryckte in 1-0.

Även den andra halvleken var chansfattig. Örebro skapade inga farliga lägen. Djurgården hade två halvchanser och en riktigt het.

Efter 50 minuter skar Edward Chilufya in från vänster och klippte till mot första stolpen men Bobby Allain räddade till hörna.

Minuten senare satte Radetinac en passning igenom hemmalagets backlinje och Joel Asoro var nära att bli fri, men bollen rullade för fort.

Den hetaste chansen kom efter 89 minuter när Magnus Eriksson skickade in en frispark i straffområdet som Jacob Une Larsson nickade i ribban.

Djurgården tog tre viktiga poäng och är nu tvåa i allsvenskan, en poäng bakom MFF. I nästa omgång väntar Halmstad på hemmaplan.

För Örebros del innebär förlusten att om Mjällby, Halmstad och Degerfors vinner sina matcher på måndag så åker man ur allsvenskan.

- Det viktigaste var tre poäng. Sedan spelar det ingen roll om det är 4-3 eller 1-0, säger Djurgårdens Alexander Vasiutin till Discovery+ efter matchen och fortsätter:

- Vi kan göra det bättre, så klart, och det ska vi göra de sista fem matcherna. Vi ska köra på med full stryka nu.

Samtidigt passade Ekdal på att hylla Vasiutin som gjorde sin första start på nästan sex månader - och målvaktskollegan Jacob Widell Zetterström - när han fick frågan om vad som skiljer sig att spela med de två målvakterna.

- Alex (Vasiutin) kanske har några fler år bakom sig, pratar lite mer. Samtidigt så kan Jacob (Widell Zetterström) göra räddningar som man aldrig sett förut. Det är en otroligt lyxig situation vi har med två världsklassmålvakter, faktiskt, säger Hjalmar Ekdal till Discovery+.

När Fotbollskanalen når Widell Zetterström för att fråga hur han ser på Ekdals uttalande är han noga med att påpeka att Djurgården har tre världsklassmålvakter.

- Jag skulle säga att vi har tre, vi får inte glömma Tommie (Vaiho). Det är väldigt fint sagt av Hjalmar, säger Widell Zetterström till Fotbollskanalen.

Örebro: Allain - Ali, Bergmark, Moro, Hjertstrand - Hamad, Walker, Mårtensson, Larsson - Besara, Friday.

Djurgården: Vasiutin - Nyholm, Une Larsson, Ekdal, Käck - Banda, Finndell, Eriksson - Chilufya, Asoro, Radetinac.