Djurgården segerlösa utanför Stockholm

Djurgården trivs inte utanför Stockholm. Ny bortaförlust mot Örebro och ännu ingen seger utanför huvudstaden. Tränaren Carlos Banda ser inget mönster och tror på tillfälligheter.

- Det är endast tillfälligheter. Men det är klart att vi måste börja ta trepoängare på bortaplan, säger Carlos Banda till FotbollDirekt.se efter 0-1 förlusten mot Örebro.

Djurgården har problem på bortaplan i år.
Inför dagens match på Behrn Arena hade blåränderna spelat fyra matcher utanför Stockholm med resultatet en ynka poäng - borta mot Göteborg.

Har ni en annan mentalitet på bortaplan jämfört med hemma på Stadion?
- Nej, vi går alltid för tre poäng. Sen under matchen gång är det klart att vi får anpassa vårt spel, säger Banda.

Mot erkänt hemmastarka Örebro fick Djurgården det kämpigt från första stund.

Örebro utnyttjade sitt konstgräs på bästa sätt och rullade förbi djurgårdspressen med lätthet vilket resulterade i målchanser av hög kvalité. Men skärpan i avsluten fanns inte där.
Värsta missen stod Kim Olsen för efter en halvtimmes spel då han fick helt öppet mål men träffen lös och Tommi Vaiho - duktig för dagen - i djurgårdsmålet hann tillbaka och kunde rädda.

- I första är vi inte alls med, det är vår sämsta halvlek för året och enligt Örebros tränare (Sixten Boström) gör de en av deras bästa halvlekar för året så vi får det tungt. Vi är svaga i försvarsspelet, förlorar för många dueller och spelar upp bollar på stillastående spelare, säger Banda.

Nej, Djurgården hade svårt att få ordning på sitt anfallsspel och såg inte alls bekväma ut på konstgräset, en och annan kontring fick de ändå till i första halvlek främst tack vare pigge Sharbel Touma.

Och om Johan Oremo hade varit lite kvickare hade hans avslut kunnat resulterat i ett ologiskt ledningsmål, men två Örebro-försvarare skyndade till och täckte undan skottet.

0-0 i halvtid med stark Örebro-favör.

En favör som betalade av sig nästintill direkt i andra halvlek, men det var tack vare Djurgårdens Kebba Ceesay som Örebro kunde ta ledningen.
Nordin Gerzic chippade in ett högerinlägg som gick över Vaiho och vidare mot bortre stolpen där Ceesay olyckligtvis styrde in bollen i mål via sin axel, hårt uppvaktad av Olsen.

Örebro kontrollerade större delen av andra halvlek och hade chanser att utöka sin ledning. Men under de sista tio minuterna bjöd man in Djurgården och en kvittering var inte långt borta.
Patrik Haginge fick två lägen på kort tid. Först en nickskarv som tog i ribban och några minuter senare ett skott en meter utanför högerkrysset. Men inget mål.

- I halvtid förtydligade vi vart vi ville ha bollen - i ytan framför deras ytterbackar och jag tycker att vi gjorde det bättre i andra halvlek. Vi gör ett tappert försök och är nära på slutet, men vi orkar inte hela vägen, konstaterar Banda.

I och med segern befäster Örebro sin tredjeplats i tabellen medan Djurgården återigen får åka hem tomhänta från en bortamatch.