Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Djurgården siktar in sig på Vasalunds-talang

Djurgården är på jakt efter förstärkning och enligt källor till Fotbolldirekt.se är den offensive vänsterbacken Yosif Ayuba från samarbetsklubben samt superettanlaget Vasalunds IF aktuell för en övergång.

- Han är en enormt talangfull spelare, han kan gå riktigt, riktigt långt, säger Vasalunds klubbchef Anders Jonsson.

Vad Fotbolldirekt.se erfar var Ayuba på gång redan i vintras till Djurgården men en skada satte då stopp för en eventuell övergång. Intresset verkar dock inte svalnat för talangen som åter är aktuell för klubben.
- Djurgården har varit intresserade och även andra klubbar.

Hur är det nu?
- Det förs diskussioner hela tiden, men just nu är han inte med Djurgården och tränar. Utan fokus ligger mot Norrköpings-matchen.

- Jag tror det kommer att intensifieras lagom till maj och juni när fönstret öppnar, det kan jag tänka mig, säger Jonsson.

18-årige vänsterbacken som nu mest spelar på mittfältet är i ropet efter att ha skickat upp Vasalund i superettan med det avgörande målet mot LB07 i kvalet förra säsongen. I vintras blev han dessutom uttagen till P-18 landslaget och nu står en rad allsvenska klubbar på kö efter talangen. Den här säsongen har han gjort fem matcher i superettan.

- Det är en fantastisk spelare och det har vait en hel del intresse kring honom, säger Anders Jonsson.

Nu pekar allt mot att en övergång till Djurgården antingen i sommar eller inför nästa säsong ligger nära till hands.

- Det är inga hemligheter att många är intresserade. Rent tekniskt och fotbollsmässigt har han kapaciteten. Om han tar steget i sommar är svårt att säga, vi i Vasalund vill gärna ha kvar honom.

Publicerad 2009-05-09 kl 14:24
Annons
Annons
Annons