POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Djurgården siktar in sig på Vasalunds-talang

Djurgården är på jakt efter förstärkning och enligt källor till Fotbolldirekt.se är den offensive vänsterbacken Yosif Ayuba från samarbetsklubben samt superettanlaget Vasalunds IF aktuell för en övergång.

- Han är en enormt talangfull spelare, han kan gå riktigt, riktigt långt, säger Vasalunds klubbchef Anders Jonsson.

Vad Fotbolldirekt.se erfar var Ayuba på gång redan i vintras till Djurgården men en skada satte då stopp för en eventuell övergång. Intresset verkar dock inte svalnat för talangen som åter är aktuell för klubben.
- Djurgården har varit intresserade och även andra klubbar.

Hur är det nu?
- Det förs diskussioner hela tiden, men just nu är han inte med Djurgården och tränar. Utan fokus ligger mot Norrköpings-matchen.

- Jag tror det kommer att intensifieras lagom till maj och juni när fönstret öppnar, det kan jag tänka mig, säger Jonsson.

18-årige vänsterbacken som nu mest spelar på mittfältet är i ropet efter att ha skickat upp Vasalund i superettan med det avgörande målet mot LB07 i kvalet förra säsongen. I vintras blev han dessutom uttagen till P-18 landslaget och nu står en rad allsvenska klubbar på kö efter talangen. Den här säsongen har han gjort fem matcher i superettan.

- Det är en fantastisk spelare och det har vait en hel del intresse kring honom, säger Anders Jonsson.

Nu pekar allt mot att en övergång till Djurgården antingen i sommar eller inför nästa säsong ligger nära till hands.

- Det är inga hemligheter att många är intresserade. Rent tekniskt och fotbollsmässigt har han kapaciteten. Om han tar steget i sommar är svårt att säga, vi i Vasalund vill gärna ha kvar honom.

Publicerad 2009-05-09 kl 14:24
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå