Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Djurgården: "Självklart har vi kontakt med Högmo"

Foto: SCANPIX.

Han lämnade tränarbänken – men fortsatte som rådgivare.
Nu är Per-Mathias Högmo ledig samtidigt som Djurgården letar ny huvudansvarig.
- Självklart har vi kontakt med Per-Mathias, säger sportchefen Bosse Andersson till Fotbollskanalen.

Efter en misslyckad inledning på VM-kvalet går nu det norska fotbollsförbundet och Per-Mathias Högmo skilda vägar. Beskedet lämnades på en presskonferens på Ullevål i Oslo under onsdagen.

- Efter den sista matchen tyckte jag det var viktigt att få lite distans till allt. Då kom jag fram till att trycket på organisationen blev så stort att det kändes riktigt att ta ett steg tillbaka, sa Högmo.

Samtidigt som Högmo nu alltså är arbetslös och tillgänglig på marknaden letar som bekant Djurgården efter en ersättare till Mark Dempsey. Per-Mathias Högmo gjorde stor succé i Djurgården när han kom in under slutet av säsongen 2013 och Djurgården erbjöd honom då en fortsättning efter att han räddat klubben från nedflyttning, men förbundskaptensjobbet lockade mer.

Sedan dess har Högmo funnits kvar i Djurgårdens organisation som ”strategisk rådgivare” och sportchefen Bosse Andersson bekräftar att man har kontinuerlig kontakt med norrmannen.

- Självklart har vi kontakt med Per-Mathias. Han har ju varit involverad i klubben sedan han slutade i Djurgården. Han gillar byn och har varit i Stockholm och sett vår utveckling. Personligen så har jag självklart haft kontakt med honom och jag vet hans intresse för Djurgården, säger han till Fotbollskanalen.

Däremot är det fortsatt locket på vad gäller tränarfrågan för Stockholmsklubben.

- När det väl kommer upp på tränarfrågan så säger jag som jag sagt tidigare: vi har ingenting att kommentera vad gäller Djurgårdens framtida tränare eller spelare. När vi kan göra det så kommer jag att göra det, säger Andersson.

Fotbollskanalen träffade Per-Mathias Högmo i samband med ett av hans besök på Kaknäs i somras. Han fick då frågan om möjlighetern att han en dag skulle återvända till Djurgården.

- I fotboll vet man aldrig, det är det som är så skönt. Saker sker. Men vad som händer i framtiden får tiden utvisa.

Publicerad 2016-11-16 kl 11:38

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER