Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Djurgården spolar Stadion-plan

Stockholms stadion kommer aldrig att bli en förstklassig fotbollsarena, det slår idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt fast.
Djurgårdens fotbollslag får nu leta en ny hemmaarena.
Kanske blir lösningen Östermalms IP.

På debattsajten Newsmill går Djurgårdens fotbollsförening och idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP) ut med att den allsvenska klubben inte längre ser någon framtid på Stockholms stadion. Tidigare förslag om att bygga om Stockholm stadion till en utpräglad fotbollsarena - och slänga ut friidrotten - är nu skrotade.

"Staden och Djurgården fotboll har studerat de olika förslagen och undersökt förutsättningarna för att skapa en modern elitarena för fotboll på Stadion. Vad såväl Djurgården som staden har kommit fram till är dock att det inte är möjligt. Stadion är inte en fotbollsarena från början och hela konstruktionen är snart hundra år gammal. Det kommer aldrig att blir en förstklassig fotbollsarena", skriver Madeleine Sjöstedt i sin blogg.

Tittar på Östermalm I stället vill Djurgården och idrottsborgarrådet kraftsamla för att bygga en ny modern fotbollsarena vid Östermalms IP.
"Djurgårdens arenagrupp har förklarat att de vill undersöka förutsättningarna för att bygga en arena på Östermalms IP i stället. Vi ställer oss bakom det förslaget, och kommer tillsammans med Djurgården att börja undersöka om det är möjligt. För er som minns så var detta det första förslaget som utreddes redan några veckor efter att jag blev kultur- och idrottsborgarråd på hösten 2006. Då stöp det på att markägaren Kungliga Djurgårdens förvaltning inte accepterade projektet. Kanske har förutsättningarna ändrats nu", skriver Sjöstedt.

Friidrotten jublar Friidrottsförbundets ordförande Lennart Karlberg tar emot beskedet med glädje.
-Mycket positivt. Nu kan vi planera för friidrottsevenemang på stadion. Vi har sökt junior-VM 2012 och Finnkampen kommer tillbaka till Stockholm 2013, säger Karlberg till TT.
Från 2010 ingår även DN-galan på Stadion i friidrottens nya GP-satsning Diamond league.

Publicerad 2009-09-02 kl 20:16
Annons
Annons
Annons