Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Djurgården stärkt inför derbyt efter 1-0-seger

Djurgården formerade om en hel del i startelvan mot Mjällby. Det gav maximal utdelning. Kennedy Igboananike blev matchhjälte med bara några minuter kvar av matchen.

Innan matchen hade tränaren Carlos Banda velat se mer fart och genombrottspass. Det fick han också.
- Ja, det tycker jag verkligen. Det föll väl ut. Svårt att säga om det är är den bästa matchen, vi har gjort bra sekvenser i andra matcher. Pratar man om jämnheten på prestationer är det en av de bättre matcherna, säger han till Fotbolldirekt.se.

Matchen såg länge ut att sluta mållös. Få chanser skapades och matchuret tickade snabbt iväg. Då - i den 84:e minuten hittade Kennedy Igboananike rätt med en snygg språngnick. Kasper Hämäläinen slog inlägget och nigerianen höll sig framme och gjorde sitt andra mål för säsongen.

Matchbilden kan ha påverkats av att Djurgården valde att ställa upp med ett 4-4-2-system. Mindre utrymme gavs för Mjällby att kontra på samtidigt som Mjällby har ett väldigt starkt försvarsspel.
- Det är ett tight spelschema. Vi väljer de spelare som kan ge poäng. Form avgör. I offensiven får man ett tryck centralt med två centrala mittfältare. Sen ville vi använda Kasper och Sharbel (Touma) i fria roller, säger Banda.

Spelsystemskiftet kan tyckas anmärkningsvärt med tanke på de senaste årens turbulens i klubben. Banda försäkrar dock att spelidén inte sitter i spelsystemet, utan spelsättet.
- Nej, utan det som är viktigt är vår spelidé. Beroende på vilket motstånd vi möter och annat som spelar in. Den röda tråden är vår spelidé hur vi spelar.

Flera spelare byttes ut till förmån för andra förmågor jämfört med matchen mot Malmö senast. Med många matcher på få dagar gäller det att vila spelare. Enligt Banda var det därför Johan Oremo bänkades idag.
- Ja precis, gårdagens träning visade vilka som visade framfötterna. Oremo gjorde dock ett väldigt bra inhopp idag.

Segern ger naturligtvis välbehövligt andrum åt tränarduon Lennart Wass/Carlos Banda. Ett nytt Djurgården ska byggas, men vinster ger mindre press från supportrarna.
För Mjällby var det första förlusten i år på bortaplan och man lär inte deppa alltför länge.

Stockholmarna blickar man redan framåt till derbyt mot AIK på söndag med entusiasm.
- Absolut, självförtroende är viktigt med tanke på att det är så tight schema. Nu kommer vi stärkta till derbyt. Det är är en av årets matcher.

Jonas Carlsson

Publicerad 2010-04-29 kl 22:42
Annons
Annons
Annons