Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Djurgården uppges sparka Jonson och Lindholm

12å

Just nu utvärderar Djurgården organisationen för klubben och tränarfrågan. Uppgifter till fotbollskanalen.se gör gällande att man sparkar Siggi Jonson och Paul Lindholm efter en fiaskosäsong.
- Inget beslut är taget, säger Alf Johansson, vd för Djurgården, till fotbollskanalen.se.

Djurgårdens 2008 var synnerligen turbulent. Inte nog med att klubben blev tolva i allsvenskan, ordföranden Bosse Lundquist hoppade av ihop med Tommy Jacobson och Dan Svanell i början av september efter en intern maktkamp.

ANNONS

Lundquist är nu tillbaka som ordförande och har sagt att han ska sitta till 2010 – och Djurgården ska få en ny organisation som klubbens vd Alf Johansson ska ta fram.

Parallellt med det utreder man tränarparet Siggi Jonson och Paul Lindholms framtid. Tränarparet har ett år kvar på kontraktet och har ännu inte fått besked om vad som gäller.

Enligt vad fotbollskanalen.se erfar så får de sluta.

- Vi gör en utvärdering varje år och jag ger mig inte in i något kommenterande kring det. Utvärderingen pågår just nu och vi gör den grundligt och det får ta den tid det tar, målet är att beslut ska komma inom kort utan att jag för den skull kan säga att det blir exempelvis på måndag morgon, säger Alf Johansson, vd i Djurgården Elitfotboll AB som också är den som uttalar sig om de organisatoriska frågorna i klubben.

ANNONS

Uppgifter till fotbollskanalen.se gör gällande att de får sluta – hur ser du på det?

- Inget beslut är taget. Det är ett klart, tydligt och ärligt svar. Utvärderingen pågår. Vår nya styrelse för Djurgården Elitfotboll AB (DEF AB) har bara haft ett möte per telefon och då fick jag i uppgift att ta tag i det här. Vi ska ha ett nytt möte i nästa vecka.

Kan du dementera det?

- Det finns inget att dementera för det är inte klart.

Hur hänger den nya organisationen ihop med tränarfrågan?

- Det är ju två olika saker och vi gör det grundligt, sedan är det lite av en parallelle process i och med att tre olika Dif fotboll ska bli ett Dif fotboll och tränarna ingår under sporten.

Uppgifter i DN i förra veckan pekade ut Göran Aral som ny sportchef eller manager och det bekräftas av fotbollskanalen.se:s källor. Han kommer att vilja satsa på samma upplägg som i början av 2000-talet då han var delaktig i rekryteringen av Sören Åkeby och Zoran Lukic, där Åkeby var mer lagansvarig och Lukic tog ansvar för spelarnas individuella utveckling.

ANNONS

Och precis som fotbollskanalen.se avslöjade i mitten av september så har Aral och Bosse Lundquist haft kontakt med den nuvarande Qviding-tränaren om en återkomst till Djurgården i samma roll som senast.

- Göran Aral är ansvarig för elitungdomsverksamheten och sedan får vi se vad jag kommer fram till i den plan för att organisera Djurgården nu när tre olika Dif Fotboll ska bli ett Dif Fotboll.

Publicerad 2008-11-12 kl 20:51
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto