POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Djurgården: "Vi betalar inte polisnotan för derbyt"

Flera medier har rapporterat att Djurgården står för polisnotan i måndagens Stockholmsderby.
”Det stämmer inte”, skriver klubbens hemsida.

Enligt Sveriges Radio Ekot har Rikspolisstyrelsen bestämt sig för att göra allvar av planerna på att ta betalt för bevakningen när fotbollens idrottsaktiebolag arrangerar matcher. I allsvenskan finns tre sådana företag – Djurgården, Örebro och AIK.

På måndagen spelar Dif ett derby mot just AIK och på lördagen kablades nyheten ut att polisen då tänkt att skicka en faktura till Djurgården för sin kommendering på och i anslutning till Råsunda. Men nu kommer en ny tur i affären. Enligt Blårändernas officiella hemsida är informationen felaktig – det blir inte alls tal om att Djurgården står för fiolerna, skriver dif.se.

”I dagarna har media rapporterat om polisens rätt att ta betalt för bevakningen av idrottsevenemang. Det har även framförts att Djurgården Fotboll ska betala för polisiära kostnader i samband med måndagens derby mot AIK. Det stämmer inte”, lyder ett pressmeddelande på sajten.

Stockholmarna påpekar att man förberett sig på att den nya praxisen kan komma att tillämpas – men inte redan nu. Djurgården hävdar att polisen i så fall hade behövt varsla om det på förhand, skriftligen, vilket inte gjorts.

”Djurgården Fotboll har inte ålagts att betala några kostnader för bevakningen av derbyt. Det kommer inte heller att vara möjligt att kräva betalning för dessa kostnader i efterhand då det i så fall måste framgå i arrangemangstillståndet hur stor betalningsskyldigheten maximalt kan bli. Någon sådan uppgift finns inte i det tillstånd som Djurgårdens Elitfotboll AB har fått till matchen DIF-AIK”, skriver dif.se.

Publicerad 2011-04-03 kl 22:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå