Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Djurgården vill behålla Jeglertz - här är hela organisationen

Här är Djurgårdens nya organisation. En talangutvecklare anställs, a-truppen breddas med juniorer – och Andrée Jeglertz blir kvar.
- Vi vill att han ska fortsätta säger Ingvar ”Putte” Carlsson till fotbollskanalen.se.

Carlsson har lyft frågan hos styrelsen igen – och enigheten är stor kring Jeglertz prestationer. Djurgården hoppas att han stannar.

- Han har ett gällande kontrakt och vi ska fråga honom igen. Han har ännu inte tackat ja, säger Carlsson.

Tanken är att Jeglertz - som tidgare ställt sig skeptisk till delat ledarskap - ska jobba tillsammans med Lennart Wass, som man redan tidigare känner väl inom organisationen.

- Det är en instruktör som jag i många år haft stort förtroende för och väldigt höga tankar om. Han kan inte förvandla stenar till diamanter, men lyckas alltid få spelare att bli bättre. En mogen och prestigelös man, säger Carlsson.

Överordnad till duon är nye sportchefen Stefan Alvén. Ingvar ”Putte” Carlsson berättar också att Bo Augustsson ska ta över som individutvecklare. En helt ny post. Han har en principöverenskommelse med klubben och väntas bli helt klar i nästa vecka.

- Här vill vi garantera att det individuella inte kommer i skymundan av det kollektiva. Utveckling är vårt främsta ledord. Bosse ska köra vid sidan av som extraresurs. Han får i uppdrag att föra dokumentation och lägga upp noggranna planer för varje enskild truppmedlem, säger Carlsson.

Nytt är även att sex till åtta juniorer flyttas upp i a-laget. Där ska de successivt växa till fullfjädrade fotbollsproffs. Omgivna av redan färdiga spelare ökar möjligheterna att lyckas, tror Carlsson. Tommy Davidsson får det samlade ansvaret för elitungdomsverksamheten.

Dessutom börjar fotbollssektionen att träna fys ihop med hockeyn.

- De har 20 år längre erfarenhet än vi av lung-, hjärt-, spänst- och rörlighetsträning bland annat, säger ”Putte” Carlsson.

Publicerad 2009-11-20 kl 21:27
Annons
Annons
Annons