Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Djurgården vill bli träningsbäst igen

I början av 2000-talet ledde Djurgården utvecklingen. Nu ska Dif bli träningsbäst igen. ''Det måste vi bli, det finns ingen återvändo nu''.

- För tio år sedan var vår träning ledande. Vi var föregångare då och det vill vi bli igen, säger Djurgårdens Ingvar Putte Carlsson till FotbollDirekt.se.

- Och det är något vi måste lyckas med eftersom vi lämnat en garanti om det till personer som investerar pengar i klubben och tror på oss. Det finns ingen återvändo nu. Det måste bara bli så.

Arbetet med det nya Djurgården har fått fart och i det tysta händer det saker. Snabbt växer en ny organisation och värdegrund fram.
Men någon ny manual är inte på gång.
Den gamla beryktade bibeln som ansågs ha haft så stor del i framångarna i början av 2000-talet är inte på väg att återuppstå i en nytappning.

- Nej, det blir ingen ny manual. I stället handlar det om att bygga en mer detaljerad organisation kring laget för att på så vis kompensera avsaknad av en manual den här gången, fortsätter Putte Carlsson.

Hur ska ni bli bäst igen då?
- Det vill jag vara försiktig att prata om. Men vi måste bli ännu modernare i hela vårt sätt. Det enda jag kan säga är att det viktigaste för mig är att hitta en total harmonisering mellan själva fotbollsspelet och allt runt omkring.

- Många tror nog fortfarande att vi styrketränade så extremt hårt och mestadels utan boll för tio år sedan. Men så var det inte alls. Till största delen handlade det om tuff träning med boll.

Men även om arbetet är i gång så återstår ännu så oerhört mycket innan nyvisionerna kommer att slå igenom.

- Det tar minst tre år. Det är viktigt att komma i håg att våra konkurrenter är bättre förberedda nu än för tio år sedan, samtidigt som Djurgården har halkat efter.

Ola Gustavsson

Publicerad 2009-12-11 kl 22:42
Annons
Annons
Annons