Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Djurgården vill ha Tippeliga-stjärna

Djurgården behöver ett nytt mittbackspar till nästa säsong. En finländare är redan klar. I dag står det klart att Dif jagar en av Tippeligans bästa mittbackar.

- Jag har inte hört någonting men jag har ju sett att Djurgården tappat mittbackar så deras intresse är väl inte ologiskt, säger Pontus Segerström till FotbollDirekt.se.

- Det är klart att det är kul om Djurgården vill ha mig. Jag var faktiskt nära att skriva på för Djurgården redan som 20-åring på den tiden Sören Åkeby och Zoran Lukic fanns i klubben.

FotbollDirekt kan i dag avslöja att Djurgården vill ha den 28-årige mittbacken. En källa med god insyn i Djurgården uppger att det jobbas hårt för att lösa Segerström som då får bilda nytt mittbackspar - efter Kuivasto/Johannesson-åren - med finländaren Jani Lyyski.

En annan stark omständighet som talar för att Stabaek-profilen hamnar i Djurgården är starka planer på att flytta hem till Stockholm igen.

- Det stämmer, det måste jag erkänna. Jag blev pappa för inte så länge sedan så det finns klara planer på att flytta hem till Stockholm igen, avslöjar Segerström. - Och Djurgården är en fin förening och absolut ett alternativ.

Jag har bara ett år kvar på kontraktet med Stabaek så det är klart att jag måste börja titta på alternativ. Under åren i Norge har han haft stor del i en era som gjort Stabaek till en ny maktfaktor i norsk fotboll.

Placeringsraden 2-1-3 de senaste säsongerna har gjort Oslo-klubben till Rosenborgs främste utmanare - och Segerström har varit ordinarie - när han varit skadefri. Rent personligen har han annars haft en stor motgång med korsbandsskadan förra sommaren som höll honom borta i tio månader. Först i somras var han tillbaka.

- Det var snabba ryck för mig när jag kom tillbaka. Efter bara två matcher kastades jag in i hetluften borta mot FC Köpenhamn. Jag spelade också mot Valencia i Europa League.

- Nu känns det som att jag är inne i det igen, säger han efter att ha avslutat säsongen med 14 matcher.

- Misstajmningen efter att ha varit borta så länge som jag var med skadan var lite jobbig i början. Nu är jag övertygad om att jag kan bli lika bra som jag var innan skadan.

Ola Gustavsson

Publicerad 2009-12-07 kl 14:57
Annons
Annons
Annons