Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Djurgården vill satsa på Augustinsson: "Hans tid nu"

STOCKHOLM. Elliot Käck har lämnat för spel i Norge.
Nu säger sig Djurgården vilja satsa på Jonathan Augustinsson som vänsterback.
- Vi har pratat med honom om att det är hans tid nu, säger sportchefen Bosse Andersson till Fotbollskanalen.

Inför säsongen 2016 värvade Djurgården in vänsterbacken Jonathan Augustinsson, lillebror till Werder Bremen och svenska landslagets vänsterback Ludwig Augustinsson, från Brommapojkarna. Debutsäsongen i blårandigt förstördes dock av skador och Augustinsson gjorde inte ett enda framträdande i tävlingssammanhang för A-laget.

Förra året fick Augustinsson nöja sig med ett längre och sju kortare inhopp i allsvenskan. Elliot Käck var given på vänsterbacksplatsen och startade samtliga matcher. Men nu har Käck lämnat för norska Start och det öppnar upp för Augustinsson.

Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel vill satsa på 21-åringen, men medger att man också behöver fylla på med en vänsterback så att det finns två i truppen.

ANNONS

- Elliot (Käck) har lämnat. Där hoppas vi att Jonathan Augustinsson verkligen kan ta steget och visa att han vill spela. Han har oerhört fina kvaliteter och det gäller för oss att hjälpa honom med att få fram dem. Men där behöver vi också någon som kan konkurrera med honom på vänsterbackspositionen, säger Melkemichel.

När Fotbollskanalen frågar sportchefen Bosse Andersson om vänsterbacksplatsen är en position som klubben vill förstärka på är han tydlig med att poängtera att Augustinsson finns i truppen och man nödvändigtvis inte är i behov av att hämta in en ny vänsterback.

- Jonathan har varit här i två år nu. Det är läge för honom att ta den här chansen. Det är hans tid nu. Det har vi pratat med honom också. Han får visa upp sig nu, säger Andersson.

- När vi gick in i 2017 var det lite hugget som stucket om vem som skulle starta premiären. Det blev Elliot, som sen spelade alla 30 matcher. Så Jonathan har heller inte fått visa upp sig. Han har haft otur med skador. 

ANNONS

Andersson fortsätter:

- Jag har suttit ner och pratat med honom. Han har förberett sig exemplariskt inför den här säsongen, och han ska få trygghet för att kunna utvecklas och ta chansen nu.

Följ uppladdningen hos C More!

C More sänder över 100 försäsongsmatcher inför den allsvenska premiären 2018.

- Se hela uppladdningen 2018 hos C More -

Publicerad 2018-01-09 kl 07:00
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto