Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

AIK möter ett helt nytt Djurgården: "Finns en stor entusiasm"

Foto: Scanpix

Nye Djurgårdstränaren Per-Mathias Högmo.

Ny tränare och två raka segrar – Djurgården tar sig an kvällens derby med helt andra förutsättningar än för några veckor sedan.

- Det finns en stor entusiasm, mycket kommunikation och det tyder på att vi tror på det vi gör, säger nytillträdde tränaren Per-Mathias Högmo till fotbollskanalen.se.

Ni kan historien; Djurgårdens start på säsongen kan i det närmaste beskrivas som fullständigt katastrofal. Matchen mot Mjällby avbröts efter ett inkastat päron som träffade Gbenga Arokoyo, Tommy Jacobson och Magnus Pehrsson avgick efter att den sistnämnde känt sig hotad av en supportergruppering. På toppen av isberget havererade dessutom spelet i de första omgångarna fullständigt och laget stod på en poäng efter sju spelade matcher.

Men nu blåser det andra vindar i Stockholmsklubben och inför kvällens derby mot AIK på Friends Arena är det med en helt annan tillförsikt man tar sig an uppgiften. En förklaring till framgångarna är givetvis nye tränaren Per-Mathias Högmo.

- Han är lugn och positiv. Han skapar glädje hos spelarna, både hos de som spelar och de som inte spelar, säger Erton Fejzullahu.

Vad är det som är skillnaden i laget mot tidigare?

- Det är mer glöd i blicken hos alla. Innan var det mer att alla trodde att det skulle lösa sig automatiskt. Innan sa vi hela tiden att vi är så pass bra att allting skulle lösa sig av sig själv istället för att själva ta ansvaret. Men nu har vi fattat att vi kanske inte är så pass bra som vi själva uttalat oss om innan, säger han

Även Högmo själv är nöjd med hur hela gruppen agerar på träning och match.

- Det glädjer mig att få se det jag har sett nu under träningarna. Det är bra prestationer både individuellt och kollektivt och det ger mer självförtroende. Det ser intressant ut, säger han.

Ni ligger fortfarande på sista plats i tabellen - är ni bättre än vad tabellen visar i dagsläget?

- Nej, det är alltid så i fotbollen att du är inte bättre än var du ligger i tabellen, men det är ingen tvivel om att det finns potential i laget. Det ska vi utveckla.

Publicerad 2013-05-21 kl 20:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons