Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

AIK räknar med 35 000 på derbyt - men Dif säljer dåligt

Foto: Scanpix

Derby, AIK och Djurgården.

AIK tror på storpublik i Stockholmsderbyt mot Djurgården. Samtidigt har de gästande Blåränderna hittills inte fått upp farten i sin biljettförsäljning.

- Hoppas att de mobiliserar, säger Gabriella Blombäck till fotbollskanalen.se.

På onsdag spelas det första "tvillingderbyt" på Friends Arena och enligt AIK:s informationschef Gabriella Blombäck flyter försäljningen på i en strid ström mot en allt bättre publiksiffra. I dagsläget har ungefär 30 000 försäkrat sig om en plats till matchen, och Blombäck räknar med åtminstone 5 000 till innan det är dags för avspark.

- Jag tror och hoppas att vi kan komma upp i 35 000, vilket vore lika mycket som ett fullsatt Råsunda före vår flytt. Det ska kunna gå, säger hon till fotbollskanalen.se.

Enligt henne finns bara ströbiljetter kvar till AIK:s läktarsektioner, där 14 000 säsongskort fungerar som grundplåt för att fylla läktarna. Den springande punkten blir att få igång en Djurgårdsmobilisering med många gästande supportrar. I nuläget finns drygt 2000 sålda biljetter av totalt 9000 att redovisa från de sektioner på den södra läktaren som Blåränderna tilldelats.

- Man kan tänka sig att tempot ökar ju mer det närmar sig. Tidigare, när det fanns ett mer begränsat antal biljetter, var det kanske viktigare för supportrarna att vara tidigt ute för att förvissa sig om att få en plats. Nu känner de kanske att de kan ha lite mer is i magen, säger Blombäck.

Men Djurgården lär väl snart komma igång?

- Förhoppningsvis. Vi har ju en tradition i Stockholm av att ha mycket publik på våra derbyn och det är ju kul om det kan fortsätta även när vi byter arenor.

Publicerad 2013-05-20 kl 15:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons