Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

ALLSVENSK NEDRÄKNING: Kevin Walker: "Ska göra allt för Djurgården"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Kevin Walker har bytt Sundsvall mot Djurgården. Nu ska han lyfta sig själv till en ny nivå.

- Jag vill ta nästa kliv i min utveckling och jag ska göra allt för Djurgården, säger Walker till fotbollskanalen.se.

Kevin Walker har bytt Sundsvall mot Djurgården. Nu ska han lyfta sig själv till en ny nivå.
- Jag vill ta nästa kliv i min utveckling och jag ska göra allt för Djurgården, säger Walker till fotbollskanalen.se.

Kevin Walker har bytt Sundsvall mot Djurgården. Nu ska han lyfta sig själv till en ny nivå.

- Jag vill ta nästa kliv i min utveckling och jag ska göra allt för Djurgården, säger Walker till fotbollskanalen.se.

Kevin Walker har bytt Sundsvall mot Djurgården. Nu ska han lyfta sig själv till en ny nivå.
- Jag vill ta nästa kliv i min utveckling och jag ska göra allt för Djurgården, säger Walker till fotbollskanalen.se.

2013 vann han musikprogrammet "Idol". Förra året gick han upp i allsvenskan med Gif Sundsvall. I år är Kevin Walker tillbaka i Stockholm, men inte i sin gamla klubb AIK. Den centrale mittfältaren är numera Djurgårdens nummer åtta.

När Walker presenterades av Djurgården förklarade sportchefen Bosse Andersson att man ser 25-åringen som en ledare och mittfältsgeneral.
- Det är väl en egenskap som jag har och som jag trivs med. Jag hade den rollen uppe i Sundsvall, men det är inget man tänker på. Det kommer naturligt. Det är inte så att jag tänker: "Nu ska jag höras mest". För det handlar inte om det heller, det handlar om att man visar saker genom att göra ett hårt jobb på plan, säger Walker.

- Jag gillar när det ställs krav inifrån gruppen på varandra. Att vi har en positiv atmosfär och samtidigt en hög kravbild. Min erfarenhet från framgångsrika lag är det finns de egenskaperna i laget. Då är ribban hög och man kör på för varandra. Men först och främst ska jag bevisa att jag ska spela. Det är viktigt att jag börjar i rätt ände.

Walker menar att Djurgården har en bra trupp och att känslan är bra inför den allsvenska säsong som drar igång i helgen.
- Vi har en skitbra grupp och en bra blandning personligheter. Det finns drivkraft i alla. Det är därför vi är här, för att uträtta något. Sen gäller det att trivas i tillvaron. Vi är kontrakterade spelare, men vi ska ha kul på jobbet. Det är dock roligast när man vinner, så det gäller att borra ner huvudet när det behövs.

Kevin fortsätter att göra musik vid sidan av planen och just nu håller han på med att göra nytt material. Han har kommit till en ny klubb, köpt ett hus i Haninge och ska bli pappa för första gången under april.
- Det är en spännande tid. Det känns helt underbart. Det är skitkul. Det gäller att njuta av allt som händer, för man vet aldrig vad som händer i morgon. Det kan dras ifrån en snabbt, så man ska ta vara på allt.

- Jag hoppas inte att jag kommer missa några matcher nu när vi ska få barn. Men barnet kommer först, vad du än gör. Även om du är president så finns det en sak som är viktigare, och det är familjen.

I sitt kontrakt har Walker inskrivet att det han gör i sin musikkarriär ska gå igenom Djurgården.
- Vi har en överenskommelse och en jättebra dialog. Jag bedriver all min fotbollsverksamhet precis som alla andra som är kontrakterade i Djurgården. Det finns inget mer att säga om det. Så länge det inte går ut över min fotboll så... Musiken er mig så pass mycket. Jag mår bra av den och det ger en positiv effekt på plan. Med sunt förnuft och lite planering går det mesta. Det är en härlig dialog vi har, som gör att det går att fungera.

Det är en ny stad, ny klubb, barn på väg och så musikkarriären. Du är inte rädd att det blir för mycket?
- Nej, man kan tro att det är mycket. Men att plocka upp en gitarr hemma och skriva några låtar är inte jobbigt. Det har ersatt att kolla filmer, gå och fika på stan och sådana saker som man gör när man är lite yngre. Som att spela Fifa hela dagarna.

- Att sitta med gitarren två-tre timmar när man är ledig en eftermiddag, det är bara kul. Barnet kommer väl ta mer tid när det är fött, men barn måste ju också sova någon gång. Då kan man passa på, förklarar Walker.

Hur ser ditt skivbolag på att du flyttat till Stockholm?
- Mitt management är positivt till det. Det blir mindre resor för att gå på möten och för att bedriva den delen.

- Det är en härlig bransch. Man slåss med näbbar, klor och armbågar, men i slutändan så... har du en bra låt så har du det, har du inte det så har du inte det.

Under Idol 2013 blev Walker erbjuden en Djurgårdströja av programledaren Pär Lernström under ett program. Då tackade mittfältaren nej till den med förklaringen att han var AIK:are. Men numera känner sig inte Walker som en AIK:are.
- Nej. Det var en bra tid i min karriär, men sen var det några tuffa år också. Det var roligt, för Pär hade snackat om det innan och sen chockade han med det i direktsändning. Jag blev lite ställd. Det jag menade då var att jag hade spelat för AIK. Men jag tillhörde ju "Giffarna" så att ta emot en tröja då hade varit fel mot Sundsvall.

- Saker sker snabbt när det är live-TV. Jag får be om ursäkt om någon djurgårdare tog illa upp. Nu trivs jag skitbra här och min tid i AIK är passé. Det är inte så att jag gjorde mitt avtryck fotbollsmässigt där. Det var i Sundsvall som jag la grunden till att Djurgården ville ha mig.

Under sin tid i AIK var Walker nära vän med bland andra Kenny Pavey och Bojan Djordjic, två personer som har väldigt mycket AIK i sitt hjärta.
- Det är framför allt Kenny jag pratar med nu. Men de båda frågade mig om det var sant att jag skulle till Djurgården. Då sa jag: "Ja". Sen önskade de mig lycka till.

Du är inte rädd för några dobbar av Kenny Pavey i derbyna mot AIK den här säsongen?
- Nej. Men det borde väl kanske alla vara (skratt). Nej, men jag känner honom. Jag vet när han är på gång och när han är för långt ifrån att tacklas. Jag kommer ha koll på honom om den situationen uppstår.

- Jag ser fram emot derbyna och att få spela på Tele2 ska bli fantastiskt. Jag har spelat lite för länge i superettan. Det är här uppe i allsvenskan som jag vill vara och nu ska jag ta nästa kliv i min fotbollsutveckling. Jag ska göra allt för Djurgården, avslutar Walker.

Publicerad 2015-04-03 kl 20:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons