Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

Amerikanska fotbolls-VM flyttas - Djurgården och Hammarby jublar

Foto: Scanpix

I sommar skulle VM i amerikansk fotboll ha spelats på Tele2 Arena men evenemanget flyttas. Något som glädjer Djurgården och Hammarby.

- Skulle inneburit att vi skulle få spela tre bortamatcher eller på reservarenan, säger Djurgårdens pressansvarige Tomas af Geijerstam

Internationella amerikanska fotbollsförbundet har fråntagit Sverige mästerskapet på grund av att man inte lyckats knyta till sig tillräckligt många sponsorer. Mästerskapet skulle ha gått i juli 2015 och hade påverkat Allsvenskans schema.

– Detta ändrar ju förutsättningarna för när vi har tillgång till vår hemmaarena. Sedan är det fotbollförbundet som sätter schemat, men självklart gör detta att de blir lättare att få ihop våra 15 hemmamatcher på Tele2 Arena. Det är ändå tre veckor som öppnas upp och där det ska spelas tre allsvenska omgångar, säger Tomas af Geijerstam till fotbollskanalen.se och fortsätter:

– Eftersom vi inte hade tillgång till arenan under denna period så skulle det inneburit att vi skulle få spela tre bortamatcher eller spela på vår reservarena.

Publicerad 2014-12-19 kl 17:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons