POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DJURGÅRDEN

Böter väntar Djurgården och AIK

Foto: Scanpix

Bengalbränning i Dif och AIK:s klackar.

Mål stup i kvarten, magisk inramning och bråkfritt.

Trots den veritabla folkfesten i 08-derbyt väntar böter för klubbarna på grund av bengalbränningen.

– Varje kostnad är onödig, det är pengar vi kan göra ­något annat för, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till Aftonbladet.

Allsvenskan har långsamt klättrat ur det hål den bryskt föll ned i säsongspremiären, då en person förlorade sitt liv i Helsingborg. Som en reaktion gick Djurgården och AIK:s supportrar och basunerade gemensamt ut att onsdagens Stockholmsderby skulle bli lugnt och våldsfritt. Så blev det också.

– Jag har en 20-årig historia av att varit våldsam djurgårdare, och det här var det lugnaste derbyt i mitt 47-­åriga liv. Folk går blandat ner i tunnelbanan, AIK:are och Djurgårdare tillsammans, det har aldrig någonsin hänt tidigare. Det är helt unikt, i­nte en incident, säger Djurgårdens SLO, Supporter Liaison Officer, Stefan Ryderfeldt till Aftonbladet.

Publiken bjöd på stämning av högsta klass och fick tillbaka i form av ett ovanligt målglatt derby. Men klubbarna får ändå räkna med dryga böter. Bengalbränningen, som skedde både sporadiskt och i organiserad form under stora delar av matchen, kommer att kosta.

– Det är ju så, supportrar tycker att det hör till. Jag tycker att man skötte pyrotekniken bra så att det blev stämningshöjande. Men det är tveeggat. Det är inte bra när klubben får böter så då blir man automatik emot, säger AIK:s ordförande Johan Segui till tidningen.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson är av samma åsikt.

– Varje kostnad är onödig, det är pengar vi kan göra ­något annat för. Vi hade en fantastisk första halvlek där det inte var några bengaler. Sedan skedde det i organiserad form i andra men så länge det är förbjudet blir det påföljder, säger han.

Publicerad 2014-04-17 kl 07:38
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå