POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

Dif-anfallaren: ”Kommer absolut inte vara klara till premiären”

Foto: SCANPIX

Djurgården har fått in nio nyförvärv inför årets säsong. Nu jobbar laget hårt för att allt ska klaffa inför premiären.
- Vi kommer absolut inte vara klara när säsongen börjar. Vi har en bit att jobba med, säger anfallaren Amadou Jawo till Fotbollskanalen.

Förra året mäktade han bara med sex mål och tre assist. Nu vill Amadou Jawo höja sig till den kommande säsongen - och formen börjar infinna sig, enligt honom själv.

- Det känns bättre och bättre. Jag känner att touchen sitter och så, sen är det småbeslut som jag måste slipa på. Istället för att skarva kanske jag borde säkra bollen i vissa lägen, till exempel. Men om jag ska vara ärlig så kommer väl det mer när det väl gäller. Då steppar man upp. Nu försöker man kanske göra lite onödiga saker, säger Jawo till fotbollskanalen.se.

Hur är känslan för egen del inför säsongen?
- Det känns bra. Jag vet vad som väntar i år. Det var ett lite tuffare år förra året, men då gäller det att träna hårdare och vara mer bestämd. Nu mot slutet har jag varit det. Jag måste verkligen bestämma mig i situationer, att det får bära eller brista. Går jag så går jag, vill jag skjuta så skjuter jag. Det ska inte bli några mellanting som det blev lite förra året.

- Vi spelade ett inläggsspel i luften förra året som kanske inte riktigt är min starka sida. Nu hoppas jag komma mer på första stolpen och det gäller för mig att se till att vara det. Jag ska verkligen visa att jag vill ha bollen där. Lagkamraterna ska kunna ställa krav på mig och jag ska kunna ställa krav på dem.

Den 30-årige anfallaren tror också på sitt Djurgården, men höjer ett litet varningsfinger för att kontinuiteten inte riktigt finns i truppen.

- Det är en bra grupp och så, men det har kanske blivit lite som att vi har fått upprepa saker väldigt mycket. Det kom liksom in två nya och så tror man att man ska komma vidare, men så kommer två nya till och så vidare. Det har blivit mycket upprepningar från förra året och kring den biten ligger vi nog lite efter. Det har blivit lite hackigt och vi har fått gå tillbaka till grunderna, säger Jawo.

Hur ligger ni till i det arbetet?
- Det känns bra. Fördelen med att åka ut ur cupen är att vi kan fokusera på att finslipa saker under de sista tre veckorna. Vi är inte klara än och vi kommer absolut inte vara klara när säsongen börjar. Vi har en bit jobba med, men sen får det byggas på under säsongen. Det är ju så, man får vara realistisk. Vi har många nya spelare och det är ingenting att hymla med.

Vet du var ni står?
- Nej, det är det som är jobbigt. Vi slog Norrköping, torskade mot Norrby, har vunnit de flesta träningsmatcherna och gjort någon dålig match. Men det blir så med många nya, ibland sitter det automatiskt och ibland inte. Då blir det bottennapp. Vi ska bli lite jämnare nu.

Känner du att ni har förutsättningar för att ta nästa steg jämfört med förra året?
- Absolut, det har vi. Det är det som är intressant. Men det gäller att börja den utvecklingen tidigt så att vi inte efter elva omgångar säger: ”Nu jävlar, nu kom vi igång”. För över 30 omgångar är jag inte orolig alls. Det handlar om när vi börjar sätta det och ta nästa steg, avslutar Jawo.

Publicerad 2015-03-19 kl 12:38
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå