Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Dif värvar allsvenskans förste sydkorean: "Han har stor potential"

Djurgården

Djurgården fortsätter att värva. Nu har den sydkoreanske mittfältaren Soo Yong Yoon, 19, skrivit på för blåränderna.
- Han har en stor potential, säger sportchefen Bosse Andersson till Fotbollskanalen.

Allsvenskans förste sydkorean någonsin är ett faktum. Soo Yong Yoon har nämligen skrivit på för tre år med Djurgården. Den 19-årige mittfältaren har tränat med Djurgården sedan i början av februari och imponerat så pass mycket att han nu får en chans i Stockholmsklubben.

- Det finns en stor potential i honom. Han är bara 19 år och har fysiska förutsättningar för att bli en riktigt bra elitspelare. Vi kan erbjuda honom en riktigt bra miljö 2015. Han får spela U21 och på sikt konkurrera i A-laget. Vi har inga förväntningar på allsvensk fotboll nu, men han har en potential som är spännande framöver, säger sportchefen Bosse Andersson till fotbollskanalen.se.

Annons

Hur har han anpassat sig till klubben och allt i Sverige under tiden han varit här?
- Det är mycket utanför planen och det var det vi kände innan, att det här måste kännas bra för båda. För varje dag så har det blivit bättre och han trivs här. Han vill vara en del av oss och det tycker vi är glädjande.

Men man ska inte ha för höga förväntningar på honom till en början?
- Nej, det är en ung spelare med stor potential. Men 2015 så har vi bra konkurrens i truppen, däremot en färre numerär. Det är så man får pussla. Här får han en bra sportslig utvecklingsplan och han passar in utifrån vad som hänt.

Djurgården ser sydkoreanen först och främst som en central mittfältare, men en spelare som även kan användas i andra positioner på mittfältet.

Yong Yoon har tillhört Nike Academy i England och det var där som Djurgårdens Mats Jansson upptäckte sydkoreanen.

Annons
- Det känns jättebra och jag är mycket glad över att få chansen i Djurgården. Det finns väldigt duktiga spelare och tränare i föreningen och jag trivs bra här även om Sverige är ett väldigt annorlunda land för mig. Jag är inte riktigt van vid den här kylan men jag har hört att det blir betydligt varmare på sommaren, säger 19-åringen till klubbens hemsida och beskriver sina styrkor:

- Passningsspelet och snabbheten, skulle jag nog säga. Jag slår gärna långa crosspassningar och gör också en del mål.

Publicerad 2015-03-09 kl 15:32

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto