POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

Djurgården döms för kontraktsbrott mot Kennedy Igboananike

Kennedy Igboananike skickades till U19-laget när Djurgården ville bli av med honom. Nu döms klubben för kontraktsbrott, enligt Sportbladet.
- Vi trodde vi gjorde rätt, säger klubbens manager Magnus Pehrsson till tidningen.

Inför förra säsongen var det infekterat i Djurgården. Kennedy Igboananikes kontrakt var inne på sitt sista år och klubben ville göra sig av med anfallaren.
Han skickades till U19-laget och fick bland annat inte längre äta lunch med sina lagkamrater.

Han anmälde till Svenska Fotbollförbundets skiljenämnd som nu kommit med sin dom och så här skriver man, enligt Sportbladet.
"Djurgården Elitfotboll AB (...) har gjort sig skyldigt till kontraktsbrott av väsentlig betydelse som berättigat Kennedy Igboananike att säga upp sitt spelaravtal med Djurgården med omedelbar verkan."

Domen får inga ekonomiska konsekvenser men däremot är det en tydlig signal, dels mot Djurgården och dels mot andra klubbar som agerar liknande i framtiden.
Djurgårdens manager Magnus Pehrsson är överraskad.
– Vi är förvånade. Vi har hela tiden fått vägledning av Arbetsgivaralliansen och trott att vi har gjort rätt. Nu när vi har förlorat domen är det bara att dra lärdomar och se vad det blir för konsekvenser i framtiden, ­säger Magnus Pehrsson.

Publicerad 2013-01-29 kl 08:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå