Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

Djurgårdens får skön bonus efter Tibblings cupvinst: "Tillskott i kassan"

Foto: SCANPIX

Simon Tibblings cupseger med Groningen ger Djurgården en skön bonus.
Enligt Expressen rör det sig om 1,5 miljoner kronor.
- Det är alltid lite spekulationer. Men det är ett litet tillskott i kassan, som vi gläds åt, säger Dif:s sportchef Bosse Andersson till Fotbollskanalen.

I Holland skapade Rasmus Lindgren och Simon Tibbling historia med FC Groningen när laget vann sin första titel någonsin. Cupfinalen mot Zwolle vanns med 2-0 och de båda svenskarna spelade hela matchen.

För Tibblings tidigare klubb Djurgården ger cupsegern ett klirr i kassan. Vinsten direktkvalificerar Groningen för Europa League, och i avtalet mellan klubbarna finns en klausul som ger Dif en bonus för att klubben tar sig till turneringen.

- Vi har ett avtal mellan klubbarna och är det spelare som presterar bra och bidrar till klubben så kan det vara till gagn. Och i det här fallet, att de vinner cupen och är direktkvalificerade till Europa League - det är väldigt bra för Djurgården. Och det är vi stolta över. Vi har haft ett bra samarbete från dag ett och det är vi väldigt glada över, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till fotbollskanalen.se.

Enligt Expressen rör det sig om en bonus på 1,5 miljoner som nu går till Djurgården.

- Det är alltid lite spekulationer. Men det är ett litet tillskott i kassan, som vi gläds åt, säger Andersson.

Har du följt Simon mycket i Groningen?
- Jag hade kontakt med Simon i går och gratulerade. Simon har en speciell plats i Djurgården. Och det är klart att en spelare som gjort en sån framfart i Groningen det gläds vi åt som klubb och det är klart man följer med. Så det är jätteroligt och det är bara att lyfta på hatten, stort grattis, avslutar Bosse Andersson till fotbollskanalen.se.

Publicerad 2015-05-04 kl 10:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons