Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

Djurgårdens glädje - vänder mångmiljonförlust till vinst

Förra säsongen gjorde Djurgården ett katastrofresultat och backade med tolv miljoner kronor – trots gåvopengar på uppemot 15 miljoner. Nu har situationen vänt och klubben redovisar vinst på fem miljoner kronor, skriver Expressen.

Det var ingen trevlig lyssning för Blårändernas supportrar vid årsmötet i mars 2014. Den gången tvingades klubben tillkännage att det blivit ett minus på tolv miljoner kronor på sista raden, och när man bara tittade på det så kallade driftresultatet var den röda siffran hela 27 miljoner kronor. Det som räddade klubben den gången var bland annat en gåva på 15 miljoner kronor från ett nätverk av klubbens supportrar, men trots detta tillskott blev det alltså en omfattande förlust.

- Att flytta mitt under säsongen är ingen billig lösning. Man ska ta sig in i nya system och i nya rutiner. Det blev tuffare än vi räknat med. Sedan inträffade flera engångshändelser som påverkade oss. Vi utsattes för ett bombhot vid en testmatch vilket gjorde att säkerhetskraven skärptes, och det kostade. Samma sak med incidenten mellan Hammarby och Gais. Efter den matchen ställdes ju högre krav på oss också, inte bara på Hammarby. Men vi känner ändå att vi är på rätt väg nu även om 2013 blev tufft ekonomiskt. Vi har rättat till mycket redan nu, sade ordföranden Lars-Erik Sjöberg som förklaring till fotbollskanalen.se.

Nu är läget annorlunda. Efter ett år där Djurgården skurit i kostnader och sålt spelare som Erton Fejzullahu, Simon Tibbling, Aleksander Prijovic, Daniel Amartey och talangen Christian Rubio Sivodedov, samtidigt som bland andra Andreas "Adde" Johansson lagt skorna på hyllan, har intäkterna strömmat in och lönekostnaderna minskat. Något som innebär att resultatet i 2014 års bokslut stannar vid plus fem miljoner kronor, enligt vad Expressen uppger.

Publicerad 2015-03-04 kl 18:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons