Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

Djurgårdens nya BP-duo om sorgen: "Man började undra vad fan man höll på med"

Foto: TT

Förra året var ett mörkt år för Brommapojkarna – kanske det värsta året i klubbens historia. När Djurgårdens nya BP-duo Tim Björkström och Jesper Karlström minns tillbaka på säsongen som varit, är det ett år av sorg och besvikelse.
– Man började undra vad fan man höll på med, säger Tim Björkström till Fotbollskanalen.

Två vinster på hela säsongen och lägg därtill lagkaptenen Pontus Segerströms tragiska död som kom mitt under säsongen. Brommapojkarnas 2014 var ett stort mörker. Två ljusglimtar som ändå stack ut från den allsvenska slagpåsen var ändå ytterbacken Tim Björkström och den 19-åriga talangen Jesper Karlström. Duon var bland de bästa spelarna i laget vilket väckte intresse hos flera allsvenska klubbar. Till slut föll valet på Djurgården för de båda. När Fotbollskanalen.se slår sig ner med BP-duon så ser de tillbaka på ett otroligt jobbigt år som påverkade truppen väldigt mycket.

– Det kändes så otroligt tungt för hela klubben med allt som hände runt omkring. Säsongen blev som en dålig spiral som bara fortsatte nedåt. Trots att man försökte hitta ljusglimtarna så undrade man ju ibland vad fan man höll på med. Samtidigt så är fotboll så kul i grunden och vi hade ett bra gäng, så stämningen var ändå god trots att vi hade förlorat fem-sex matcher på raken, säger Tim Björkström.

– Jag ska inte säga att det känns bättre, men vi i BP blev som en stor familj som hade det tufft och gick igenom allt tillsammans. Sedan kanske det ibland blev dålig stämning på själva träningarna, men det var kul att bara komma dit och umgås med laget, fyller Jesper Karlström i.

Just den dagen som vi sätter oss ner och pratar har Jesper Karlström insjuknat i halsfluss och rösten sviktar. Ändå krigar han på och försöker besvara frågorna så gott han kan. De gånger som rösten brister så tar lagkamraten Tim sitt ansvar och fyller i svaren åt honom.

Tim Björkström som debuterade för Brommapojkarnas A-lag redan som 18-åring. I januri fyllde ytterbacken 24 år och är trots sin ålder en väldigt rutinerad spelare med över 140 matcher i Allsvenskan och Superettan. Efter att Brommapojkarna blivit degraderat kände han att det var dags för en ny utmaning. Då han gärna ville bo kvar i Stockholm föll valet ganska naturligt på Djurgården som tidigt visade sitt intresse.

– Jag hade ändå gjort den resan en gång med BP då vi åkte ner i Superettan för att sedan gå upp igen. Det kändes att jag behövde byta lag till det bättre för att få någon utveckling. I det här fallet spela allsvenskan då jag inte hade utvecklats i Superettan, säger Tim Björkström till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Målet den här säsongen blir ju att ta en startplats och sen försöka vinna så mycket matcher som möjligt. Jag är i Djurgården för att vinna, oavsett om det är europaspel eller Allsvenskan

Jesper, om du skulle förklara Tim som spelare, hur skulle du beskriva hans styrkor?
– Jag kan inte komma på när Tim gjorde en dålig match senast. Man vet alltid vad man får och sen så blandar han det med riktigt bra insatser. Det är en bra passningspelare samtidigt som han är teknisk, säger Karlström
– Funktionellt teknisk menar du?, flickar Tim Björkström skämtsamt in.
– Teknisk för att vara backjävel, svarar Karlström och skrattar.

Vad är Tims svaga sidor som fotbollsspelare enligt dig?
– Han skulle nog behöva bättra på sig inne i gymmet.
För Jesper Karlström så har de senaste två åren gått väldigt fort. Under 2013 tog talangen stora kliv då han gick från Brommapojkarnas tipselit till en ordinarie plats i A-laget på bara ett halvår. De senaste året har 19-åringen utvecklats ytterligare och blev under säsongen en bärande spelare i lagets offensiv med sin kreativitet.
– Jag har fått förtroende att spela matcher och det vinner man mycket på. Även fast jag var dålig i någon match så fick jag fortsätta spela och då känns det väldigt tryggt. Det är verkligen någon som lyft mig att inte behöva vara stressad inför laguttagningarna, förklarar han och fortsätter:
– Nu har inte jag gjort samma resa som Tim gjort och spelat Superettan förut. Men det är klart att man ville vara kvar i Allsvenskan när man känt att man klarar av det. Jag hade inga problem med att spela kvar i BP, men det känns mycket bättre att vara här i Djurgården, säger Karlström till Fotbollskanalen.

Tim, om du ska få samma uppgift och beskriva Jesper som spelare. Vad är hans starka sidor som fotbollsspelare?
– Hur var det sportchefen Bosse Andersson beskrev honom? En blandning mellan Kim Källström och Johan Arneng. Jesper är en spelare som verkligen vill framåt och som ofta söker djupledspassningar då han försöker bryta mönster. Han slår inga sidledspassningar som annars finns bland mittfältare.

Om du ska säga någon av hans svagheter då?
– Han skulle behöva bli lite snabbare.

I helgen när Djurgården tog emot Ängelholm hemma i Svenska Cupen satt både Björkström och Karlström på bänken hela matchen.

Publicerad 2015-02-25 kl 08:51

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER